To je to što me zanima!

Vlasnik bi dječaka koji je dijelio eure mogao prijaviti za utaju

Sinj: Dječaka (15) sumnjiče da je našao i zadržao aktovku sa 50.000 eura. Izvadio je 11,5 tisuća eura i povjerio ih na čuvanje prijatelju. Novac je počeo kružiti školom
Vidi originalni članak

Sinjska policija poslala je posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež o njihovom 15-godišnjem sugrađaninu, koji je 16. travnja pronašao 50 tisuća eura. Sumnjiče ga da je na terasi restorana "Pinjur" pronašao aktovku i zadržao novac. 

Dječak je novac odnio kući, a majka je o pronalasku obavijestila policiju. No, dečko je iz aktovke izvadio 11,5 tisuća eura i povjerio ih na čuvanje prijatelju. Novac je uskoro počeo kružiti po OŠ "Ivan Lovrić" pa je policija brzom intervencijom uspjela zaplijeniti većinu novca. Od aktovke pune novca nisu uspjeli pronaći samo dvije novčanice od po 500 eura. 

Mada bi se u biti moglo raditi o utaji, takvu tužbu može podnijeti samo vlasnik novca, ali ne i policija. Na kraju se ispostavilo da je novac izgubio triljski građevinski poduzetnik Branimir Živaljić. Prije policijskog izvješća odvjetništvu, Živaljić je, presretan što će dobiti novac koji je već bio otpisao, rekao da će dječaka nagraditi.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • zera 30.04.2011.

    Kad nađete toliku količinu novca pogotovo u eurima ne vraćajte jer ti novci sigurno nisu pošteno zarađeni.Da san ih ja naša sigurno mu ih nebi vratio.

  • gmgogi 29.04.2011.

    ja mislim da malome po zakonu treba pripasti nekih 15% ako se ne varam, a ne robija... a ovom gradjevinskom poduzetniku treba dati nagradno putovanje 30 dana istraznog u Remetincu jer u dragoj nam Hrvatskoj platezno sredstvo za SVE izvedene usluge firme ili obrta je HRVATSKA KUNA i nista drugo, i naravno PDV... E sada odkud njemu te pare u kesu??? Bolje da se policija time zabavi i opravda svoje postojanje za zastitu postenih i cestitih gradjana od takvih kriminalaca sta se skrivaju iza obrta i firmi, naravno legalno.

  • no--name 29.04.2011.

    pa koja je to habula od čovjeka? umjesto da bude sretan što mu je vraćen njegov novac on sad serenda s nekim tužbama. ima sreće da ja nisam novac našo jer mu ne bi ni cenat vratio, dabogda bez gaća na guzici osto. dijete bilo dobro i rodittelji pa su vratili a on sada tako, sve take treba po kratkom postupku!

Komentiraj...
Vidi sve komentare