To je to što me zanima!

Vlasnik krave: Moje su sve krave naučene na vodu

Vlasnik krave koja je pala u bazen u Ivanić Gradu nije siguran koliko ima grla stoke jer je jedan dio krava uvijek vani na ograđenoj livadi
Vidi originalni članak

Josip Mareković (46) iz Jalševca Breškog kraj Ivanić Grada, čija je krava prije četiri dana upala u bazen pun ledene vode, kaže kako njegove krave svaki dan gaze po hladnim potocima.
- Moje krave su navikle na vodu. Nekoliko krava je uvijek vani na ograđenoj livadi - objasnio je Mareković. Pretpostavlja da je netko prerezao žicu i da su krave pobjegle, a nesretna krava koja je upala u bazen vjerojatno je bila žedna. Stočar Mareković ne zna koliko ima točno krava, a najviše prodaje telad jer je to jednostavnije nego prodavati mlijeko. Đorđe Vučković (50) u čije dvorište je ušetalo krdo kava, a jedna od njih pala u bazen, kaže da je naglo postao jako popularan.
- Ljudi me zaustavljaju na cesti i smiju se mojoj pustolovini s kravom - rekao je Vučković.
Kazna za nepropisno držanje stoke za fizičke osobe je od 4000 do 6000 kuna, kažu u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Hacker-ri 21.12.2007.

    1. na otoku Krku po glavnoj cesti otoka pokraj ceste pasu ovce, da ne pricam o tome da i prelaze jedna drugima svako toliko. Onaj koji to nezna nerijetko koci nebi li zaobisao koju, a pravo je cudo da jos nije bili tezih udesa. Cudno kako sad kad je u novinama idu pisat kazne. Zasto??? Zato jer nikad nisam vidio \"inspektora\" kako nadgleda neko podrucje. To su sve foteljasi koji maznjavaju lovu jer im oni \"gore\" dopustaju !

  • Gnome 21.12.2007.

    Aha, vjerojatno si ih križao sa morskim kravama. Nadam se da će ti sad prilijepiti jednu od 6000 na čelo pa ćeš u buduće bolje brinuti o njima. Kad im ne znaš broj onda ti neće teško pasti tih 6000 kn.

Komentiraj...
Vidi sve komentare