To je to što me zanima!

Vlasniku neispravnog busa 3 godine zbog smrti curice

Katarina (14) je pala iz autobusa i poginula, a Martina je teško ozlijeđena. Vlasnik tvrtke dobio je i 250.000 kuna kazne. Vozač je dobio godinu i pol
Vidi originalni članak

Vozač autobusa Ilija Marčinković je u ponedjeljak na Općinskom sudu u Požegi nepravomoćno osuđen na godinu i pol dana zatvora. vlasnik tvrtke BT Transporti Antun Bazina je dobio tri godine i četiri mjeseca, a tvrtka mora platiti 250.000 kuna kazne. Osuđenima se sudilo za smrt Katarine Mihaljević (14) i teško ozlijeđivanje Martine Rukavine (14) koje su ispale iz 'Neoplanova' autobusa 2007. godine na putu u pleterničku školu. Tvrtka je kažnjena sa 250.000 kuna. Sudac Mile Soldo je u obrazloženju rekao da su vozač i vlasnik znali da prilikom prebacivanja u petu brzinu vozač dotiče tipku kojom se otvaraju stražnja vrata. Osim toga vozač nije upozorio djecu da sjednu na svoja sjedala, jer su obje djevojčice u trenutku otvaranja vrata sjedile na stepenicama ulaza u stražnji dio autobusa. Vlasnik nije uklonio kvar iako je znao za njega. Time su obojica skrivili smrt djevojčice iz nehaja.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • xyxjasilixyx 26.10.2009.

    Budale, jebene budale i glupe firme, dao bi mu ja kaznu 500, 000, 000 KN pa bi ga ona vidio kad bi mu bio autobus neispravan. Šta misle da se ljudski život nađe na cesti!!!! Pas mater!

  • Mc Gregor 26.10.2009.

    Zivio sam sedam godina svoga Zivota u Hrvatskoj, od 14 do 21 godine. Prosao sam dosta toga da bi moga reci Zivijeti u Hrvatskoj je Katastrofa. Poceci od Skolstva koje se sa ostatkom Eurpe ne moze da usporeduje. Moja je Mama uvijek govorila dok sam jos isao u Njemackoj u Skoli da je Hrvatsko Skolstvo puno bolje, Djeca znaju Mnoziti i Djeliti puno bolje nego tu itd.. Ali sada mogu reci nakon sto sam bio u Hrvatskoj Srednjoj Skoli da se s tim ne slazem. U Njemackoj su Djeca puno prije spremna stati samostalno na Noge i biti spremna na to sto ih ceka u Buducnosti. Dobro svagdej ima takvih Skolaraca koji ne znaju sto ce sa sobom da rade. Pa se Tuku i Drogiraju i sto ti ja znam.... Ali nazalost sam takvih puno vise vidio po Hrvatskoj. Djeca puno ranije dolaze u doticaj sa Drogom i Alkoholom nego u Njemackoj. Sada mi je 23. godine i radim kod brata u Firmi i mogu reci da sam sretan sto u Hrvatskoj zivjeti ne moram. Ne da Skolarstvo ne valja nego i Pravo, kako se vidi. Jasno mi je da je 14. godina tek proslo nakon sto je prosao Rat ali takvo sto mi je bas zao ne samo za Obitelj Marcinkovic nego bilo tkome. Covijek koji u Novinama ne moze da ima svoju Privatnost nego citava Nacija moze da cita njegovo ime i prezime u Novinama. Covijek koji mora vjerovatno mora sam da Radi za sebe i svoju Obitelj. Covijek koji sto posto mora da Radi to sto mu njegov Gauzda kaze. ( sta tebe interesira da li je Auto neispravan, ako hoces vozi ako ne tu su ti Vrata). Ovako sto mi je zao da takvo Pravosude jos uvijek Vlada u Hrvatskoj. Nadam se da moja Djeca to sto sam ja prezivio nece nikada doziviti. Vidjeti mrtve ljude po ulicama dok nas 20000 pa i mozda vise tisuca ljudi hoda i bjezi od Srbske Paravojne Vojske. Vidjeti koko moj rodni kraj stoji pod vatrom. Vidjeti onoliko Mama, Oca, Djece kako placu jer im su Kuce spaljne i svi su im snovi u roku jedne noci nestale. Srecom sam bio dijete i puno se toga nesijecam ali ono sto se sjecam mi je dovoljno Zivotno izkustvo. Uvijek si kazem sa novom Vladom ce se sve promijeniti ali uvijek isto sranje. Da barem pocnu mijenjati nase Skolstvo ali uvijek je Prvi cijlj EUROPSKA UNIJA. A toliko ima toga sto se mora prije ulaska da rijesi. POGOTOVO PRAVOSUDE!!!!!!!!!

  • polaris 26.10.2009.

    Slučajno se bavim tim poslom kao serviser i ne vidim krivicu u njima nego u zakonu koji je propisan a ne provodi se a na žalost kad se nešto dogodi oni najbliži događaju ili tragediji stradaju zakonom. Posotji zakon o sigurnosti i ispravnosti vratiju na autobusu koji se kontrolira za starije autobuse svaka tri mjeseca na tehničkom pregledu.Taj postojeći kvar se nije dogodio preko noći i istina je dugme na neoplau je u istom pravcu kojem putuje ručica mjenjača. U svoj toj na žalost tragediji postoje više faktora: -Prijevoznik ne šalje kvalitetnije autobuse za prijevoz djece jer mu rade štetu a nju mu nitko ne podmiruje -teh.pregled se prolazi kako se prolazi -djeca iz iskustva okreću ručicu za slučaj nužde ili opasnosti iz igre koje se automatski oslobode i otvore vrata u vožnji pa prijevoznici to uklanjaju šta isto može dovesti do fatalnih posljedica -naslanjati se na vrata je opasno i za najnovije autobuse jer elektronika moguće da signalizira kvar koji može otvoriti vrata

Komentiraj...
Vidi sve komentare