To je to što me zanima!

'Vlast laže o smrti Benazir Bhutto, ona je ubijena'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Objašnjenje pakistanske vlasti o smrti Bhutto treće je po redu od napada. Glavna tajnica Narodne stranke tvrdi da vlast zataškava slučaj
Vidi originalni članak

Sve počinje ličiti na zataškavanje. Bhutto je pogođena metkom u glavu, rekla je glavna tajnica Narodne stranke, Sherry Rehman nakon što su pakistanske vlasti objavile kako je Bhutto glavom udarila u ručicu za spuštanje krova. Rehman se u trenutku napada vozila u autu iza Bhutto. Objašnjenje pakistanske vlasti treće je po redu od smrti oporbene čelnice. Par sati nakon njene smrti Ministarstvo unutarnjih poslova tvrdilo je da je poginula od metka koji ju je pogodio u vrat, što se slagalo s liječničkom izjavom za Associated Press. U petak je isto ministarstvo tvrdilo da je poginula od šrapnela bombe. Vlasti su također tvrdile da nitko nije pucao iako se na snimci točno čuju tri pucnja, pa eksplozija. Svega nekoliko sati nakon toga uslijedilo je izvješće da je Bhutto poginula zbog frakture lubanje kada se udarila na otvarač krova. Mussadiq Khan, liječnik koji je u bolnici primio Bhutto, tvrdi kako je imala veliku ozljedu na glavi od nečega 'velikog i brzog što ju je udarilo ili u što je udarila ona', prenosi CNN.
Glasnogovornik al-Qaide u Pakistanu opovrgnuo je da je njezin vođa Baitullah Mehsud upleten u ubojstvo pakistanske oporbene čelnice, optuživši za to pakistansku vladu u što su skloni vjerovati i mnogi Pakistanci.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare