To je to što me zanima!

Vlasti u Egiptu Muslimansko bratstvo proglasile teroristima

Vlasti su Muslimansko bratstvo proglasile odgovornima za napad na policijski stožer u kojem je ubijeno 15 ljudi. Muslimansko bratstvo je taj napad oštro osudilo
Vidi originalni članak

Egipatske vlasti proglasile su Muslimansko bratstvo terorističkom skupinom te su uhitile tisuće njihovih pristaša, piše u srijedu BBC.

Podsjetimo, nakon svrgavanja Hosnija Mubaraka, za predsjednika je izabran Muhamed Mursi, član Muslimanskog bratstva. Mursi je smijenjen u vojnom udaru i uhićen. Otada se progone pripadnici Muslimanskog bratstva, a terorističkom organizacijom su proglašeni nakon što su ih vlasti proglasile odgovornima za napad na glavni stožer policije u Mansuri, stotinjak kilometara od Kaira. U napadu su ubijeni 14 policajaca i jedan civil. Odgovornost je preuzeo džihadistički pokret Ansar Beit al-Makdes, a Muslimansko bratstvo je taj napad oštro osudilo. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mmzg 27.12.2013.

    Dobra odluka, za pohvalu.

  • mmzg 27.12.2013.

    Za ove teroriste, Muslimansku bracu, rezim Hosnija Mubaraka bio je cista avangarda.

  • Viktor Kriznjak 26.12.2013.

    konacno su nesto pametno javili i usvojili neka im se dopusti da dodju u evropu ovdje je to dozvoljeno . jedva ih cekamo. nadam se da ce ih Marina Le pen dobro ugostiti u francuskoj a i nizozemac ce ih docekati s penecilinom . za koju godinu evropljani ce trazit azil u djamahiriji hvala evropi .

Komentiraj...
Vidi sve komentare