To je to što me zanima!

Voda u Splitu opet nije za piće: Prokuhajte ju prije korištenja

Analiza vode iz vodoopskrbnog sustava tijekom jutra pokazala je da se mutnoća, osim u Gradu Splitu, povisila iznad dozvoljenih vrijednosti i u vodoopskrbnom sustavu na širem splitskom području
Vidi originalni članak

Zbog povišenja mutnoće izvorišta Jadra izvan dopuštenih vrijednosti, građanima Splita i okolice ponovno se preporučuje prokuhavanje vode za piće, doznaje se u srijedu u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te Vodovodu i kanalizacijama (ViK) Split.

Analiza vode iz vodoopskrbnog sustava tijekom jutra pokazala je da se mutnoća, osim u Gradu Splitu, povisila iznad dozvoljenih vrijednosti i u vodoopskrbnom sustavu na širem splitskom području. 

Zbog mjera predostrožnosti preporučuje se građanima da vodovodnu vodu prokuhavaju, posebice za djecu, starije i kronične bolesnike. Mjere ove preporuke ostaju na snazi sve dok se stanje ne normalizira, poručuju u Nastavnom zavodu i VIK-u.

Na Spinutu je zabilježeno 6,95 NTU, u Lori 9,87, na Škrapama 8,40 NTU, na Autobusnom kolodvoru 14,2 NTU, na Mertojaku 7,77 NTU, Brodogradilištu "Split" 6,65 NTU, na Tržnici Sućidar 12,7 NTU, Oceanografskom institutu 5,00 NTU i u Podstrani Donjoj 4,26 NTU. U Kaštel Sućurcu je izmjereno 7,17 NTU, u Mravincima 5,09 NTU i na Klis Megdanu 6,27 NTU.

Građani Splita i okolice se se problemom zamućene vode koju moraju prokuhavati suočavaju svako malo, zadnji put u prvoj polovici veljače, kada je zbog obilnih kiša koje su pale na na području Splitsko-dalmatinske županije došlo do zamućenja izvorišta.

Iz preventivnih razloga i tada je preporučeno prokuhavanje vode za piće, posebice za malu djecu i osobe s oslabljenim imunitetom.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ProkletBiо_266 07.03.2018.

    Hahahahahahaha, opet. Očito Split i Splićani nisu ni zaslužili bolje. I na sljedećim izborima i opet izaberite HDZ, kao što ste to i uvijek do sada radili.

  • škver 07.03.2018.

    Pijem je i ??

  • zof 07.03.2018.

    Nije uopće čudno. Svaka nova garnitura nakon izbora u Splitu zaposli dvadesetak svojih uhljeba. Koji naravno rade po uredima. Pa sva lova ide na plaće. Ne mogu se popravit istare cijevi koje puštaju vodu. Gubici vode su ogromni. Ne može se nabaviti ni počišćivač vode. Ne može se ništa. Jer je to tako. I tu nema spasa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare