To je to što me zanima!

'Vodanović mora nastaviti s istragom o padu cessne'

Istražitelj Dinko Vodanović, prekinuo je istragu o nesreći na Velebitu radi administracije. Dale Kepp iz Europske komisije kaže da to nije smio učiniti
Vidi originalni članak

Dinko Vodanović, istražitelj zrakoplovnih nesreća, je u spisu Županijskom državnom odvjetništvu u Gospiću napisao da istragu o pdu cessne na Velebitu ne može okončati kao ni napisati izvještaj zbog administrativnih razloga. Vodanović je tada ustvrdio da izvješće nije gotovo jer nije bio imenovan dirketor Agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća. Vodanović je cijelo vrijeme bio v.d. ravnatelja te Agencije da bi potkraj siječnja bio imenovan na to mjesto.
- Nema potrebe za prekidanjem istrage u prijelaznom razdoblju, dok se Agencija osniva. Istrage se moraju nastaviti. Cilj istrage je otkriti uzrok nesreće - rekao je Dale Kepp iz Uprave za promet Europske komisije za Večernji list.
Postupak istrage nesreća propisan je direktivom EU. U njoj stoji da se istrage provode neovisno, te da u njima istražitelji objašnjavaju što se zbilo. Izvješća moraju biti javna.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • čavka 21.02.2010.

    Možda bi pitanje trebalo glasiti Zašto nije??Mislim da je u stanju otkriti ali pitanje je smije li otkriti???!!!

  • maGdica 21.02.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • Državotvor 21.02.2010.

    Još nisu smijenili ovog nesposobnjakovića, koliko sam pročitao još nije riješio niti jednu zrakoplovnu nesreću u proteklih par godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare