To je to što me zanima!

Vodeni val Dravom kreće se prema Osijeku, u Sisku mirnije

Naselje Karašica je odsječeno, ulazak je zabranjen svima osim stanovnicima, kojih je sada ondje 29. Na terenu je 320 vojnika. U Sisku opadaju vodostaju svih rijeka
Vidi originalni članak

Rijekom Dravom na području Osječko-baranjske županije prolazi vodeni val kakav se ne pamti u posljednjih 40 godina. Kreće se prema Osijeku.  Proglašeno je izvanredno stanje za sve nasipe od 45. kilometra Drave do ušća u Dunav. Dežurne su službe uz nasipe u naseljima na osječkom području, koji zasad odolijevaju, javlja HRT.

Vodeni val prošao je Donji Miholjac, gdje je izmjeren vodostaj Drave 529 cm, a sada je u opadanju i kreće prema Belišću, Karašici te Osijeku. 

Naselje Karašica je odsječeno, ulazak je zabranjen svima osim stanovnicima, kojih je sada ondje 29. Riječ je o naselju koje je inače nebranjeno. Na terenu je 320 vojnika. Obišao ih je i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

S vodom se bore stanovnici sisačkoga prigradskog naselja Sela 

Na sisačkom području stanje se smiruje, vodostaji svih rijeka opadaju. Međutim, još se stanovnici sisačkoga prigradskog naselja Sela bore s vodama koje im prijete iz Odranskog polja. Mjestimice na cesti ima i 15 cm vode, a četiri kuće su u okruženju.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • IvanMarić92 21.09.2014.

    Drži se Osječe!!!

  • Ovca009 21.09.2014.

    Voda, Vesna, Voda

  • kung fu panda 21.09.2014.

    Slavonci od srca vam želim da ovo prođe bez štete

Komentiraj...
Vidi sve komentare