To je to što me zanima!

Vodi bitku s pravosuđem: Svoju kćer (2) nisam vidio 500 dana

Majka, Siščanka Anika de Vilera o kojoj se pisalo, odvela ju je s Malte u Hrvatsku. Andreau Gerdes posljednji put vidio je svoje dijete u prosincu 2016. godine
Vidi originalni članak

Povodom Međunarodnog dana obitelji nekoliko očeva na Markovu trgu ukazali su na sustavno uskraćivanje prava djece na oba roditelja nakon prekida bračne ili izvanbračne zajednice i glasno rekla “Stop nasilju nad djecom i očevima.”

POGLEDAJTE VIDEO:

Oliver Čanić, predsjednik Udruge za ravnopravno roditeljstvo, istaknuo je da sustav ima dvostruke standarde.

- Sustav očekuje od očeva da koriste porodiljni, skrbe oko djeteta, hrane ga, uspavljuju, ali kad se roditelji razvedu, taj isti sustav šalje poruku da djetetu tata više ne treba - kazao je Čanić.

“Majka je majka i tata je tata”, “Zar sam ja tata sedam posto?!”, “Mame i tate zajedno”, “Djeca imaju pravo na oba roditelja”, bile su neke od poruka očeva. Svi oni dijele gotovo istu, tužnu priču u kojoj su njihova djeca nakon razvoda pripala majkama, dok je njihov odgoj i vrijeme provedeno s njima svedeno na nekoliko sati tjedno.

Upravo to se dogodilo i Andreasu Gerdesu, Nijemcu s Malte, koji vodi bitku više od godinu dana s hrvatskim institucijama i pravosuđem. Svoju kćer (2) nije vidio 500 dana. Majka, Siščanka Anika de Vilera o kojoj se pisalo, odvela ju je s Malte u Hrvatsku. Posljednji put vidio je svoje dijete u prosincu 2016. Nevjerojatno mu je, kaže, da hrvatske institucije štite upravo majku protiv koje se 2008. vodio kazneni postupak u Njemačkoj.

- Bivša partnerica otela je našu kćer Aureliju. Napravila joj je hrvatsku putovnicu bez mog pristanka. Zatražio sam na malteškom sudu da se kćerkina putovnica deponira i sud je zabranio odvođenje naše kćeri. No, ona je u veljači 2017. ponovno dobila hrvatsku putovnicu za Aureliju i uspjela ju je odvesti u Hrvatsku. To je kazneno djelo, a institucije ovdje štite nju - kaže Gerdes.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • pulav 15.05.2018.

    Zakon je u potpunisti na strani žena, muškarac je po zakonu nesposoban brinuti za dijete i može jedino plačati alimentaciju, ako se drzne u traži šta više , zabrana prilaska i to je to

  • astraocta 15.05.2018.

    Majka djeteta i gospodin su bili kako i piše partneri. Ona nije zvanično bila udata za njega. Takođe majka djeteta poslije poroda je ostala bez posla na Malti, a dotični gospodin ne plaća alimentaciju za dijete. Šta je očekivao da ona prosi na Malti i tako izdržava sebe i dijete. Hvala Bogu pa imamo naše ambasade koje pomažu u takvim slučajevima. A dotični gospodin da je htjeo da vidi svoju kćerku, našao bi način da je vidi, jer mu to nije nitko zabranio.

  • 15.05.2018.

    I ne samo to nego i financijsko nasilje koje je drzava dala za pravo majkama. Svakako diskriminacija drzave prema ocevima je jedan od razloga zasto je svi vise razvoda i manje brakova. Muskarac u svemu ispada investitor, sponzor i duznik.

Komentiraj...
Vidi sve komentare