To je to što me zanima!

Vodič za covid potvrde: Kako ih zatražiti i gdje ih možete podići?

Kako kome odgovara, potvrda može biti papirnata, spremljena u PDF formatu, u mobilnoj aplikaciji na mobitelu... Za one koji su cijepljeni potvrda sad vrijedi 270, umjesto dosadašnjih 210 dana
Vidi originalni članak

Ako smo cijepljeni ili smo Covid-19 preboljeli, odnosno testirani smo na koronu u traženom roku, imamo pravo na EU Covid potvrdu, koja bi trebala otvarati, doslovno, sva vrata. 

Moguće ju je dobiti preko sustava e-Građani, u uredima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), na svim mjestima za testiranje na Covid-19, kojih je oko 200 u cijeloj Hrvatskoj, a tiskanu potvrdu, ili poslanu na mail, sad možemo dobiti i u ljekarnama.

BESMISLENI NOVOGOVOR Mozgovi koji se dobro uklapaju u orvelijanske i kafkijanske priče, sakrili su covid-potvrde!

Preko sustava e-Građani potvrdu možemo isprintati ili je poslati na mail, no postoji i mobilna aplikacija CovidGO, preko koje možemo u m-novčanik pohraniti svoju, ali i potvrdu, primjerice, za djecu, ako je imaju. Jučer je u ljekarnama bilo malo više gužve zbog početka izdavanja potvrda, koje je dio europskih država već najavio kao uvjet za ulazak u restorane i kafiće, kina i muzeje, na bazene i druga javna mjesta. 

Kako kome odgovara, potvrda može biti papirnata, spremljena u PDF formatu, u mobilnoj aplikaciji na mobitelu... Za one koji su cijepljeni potvrda sad vrijedi 270, umjesto dosadašnjih 210 dana, a ako je netko prebolio Covid-19, potvrda vrijedi 180 dana od datuma prvog pozitivnog PCR testa. 

POTVRDE O CIJEPLJENJU Nova korona pravila: EU digitalne COVID potvrde od danas vrijede 270 dana

Kod brzog antigenskog negativnog testa potvrda vrijedi 48 sati od uzimanja uzorka, a kod negativnog PCR testa izdaju je na razdoblje od 72 sata od uzimanja uzorka. Ti se rokovi zasad ne mijenjaju. Potvrdu, međutim, i dalje ne mogu dobiti oni kojima je bolest dokazana brzim antigenskim testom, čak ni ako su bolnički liječeni. 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • radnik_u_vinogradu 30.07.2021.

    Mene zanima jedno... Da li će poslodavac podijeliti radnike na cijepljene i necijepljene?

  • srni106 30.07.2021.

    Vrlo logicno,cak i se i vama novinarima pali lampica kakva globalna nebuloza.

  • dalijan 30.07.2021.

    E jel Voyage kresnuo Breskvicu na kraju .znam da je bila neka svađa,😯

Komentiraj...
Vidi sve komentare