To je to što me zanima!

Vodice: Gliser blizu obale sasjekao dvojicu dječaka

Dječak Tobias Winkler (16) je poginuo, dok će Nicholasu (13) možda morati amputirati nogu. Ronili su i nisu se držali prostora za kupače
Vidi originalni članak

Gliser Crownline, dug osam metara, u kojem su bila dva muškarca i žena, u moru ispred Vodica u srijedu poslijepodne prešao je preko dvojice dječaka.
- Vozio je barem 30 milja na sat, manje od 150 metara od obale. Izgledalo je kao da srlja u nesreću. Nakon toga začuo sam zapomaganje i ugledao dječaka u moru punom krvi. Noga je visjela na niti kože. Ne znam kako sam u ovim godinama smogao snage i skočio u pomoć - rekao nam je mještanin Slavko Grubelić, koji je zajedno s vozačem glisera, Zagrepčaninom Adnanom Šarićem (29), ukrcao dječaka i odveo ga u ambulantu u Vodicama. Propeler glisera isjekao je lijevu potkoljenicu Nikolasa Winklera (13) na nekoliko mjesta. Tek nakon što je austrijski dječak došao k sebi, saznalo se da je s njim u moru bio i njegov tri godine stariji brat Tobias. Njegovo truplo pronašli su u 23.30 sati. Tijelo mu je bilo prepolovljeno. Radi se o sinovima austrijskog humanitarca Kristiana Winklera, koji je na odmoru u Vodicama bio s obitelji. Ozlijeđeni Nikolas je prebačen u Austriju. Dječaku prijeti amputacija lijeve potkoljenice.
Šarić je skrivio nesreću tako što je, u posuđenom gliseru, vozio samo 180 metara od obale. Glisiranje je dopušteno tek na udaljenosti od 300 metara. Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava zbog izazivanja nesreće sa smrtnim posljedicama.

NE PLIVAJTE IZVAN PLUTAČA
Dječaci na koje je naletio vozač glisera kupali su se izvan dijela plaže ograđenog plutačama. Plivači često ignoriraju znakove upozorenja na plažama i otisnu se izvan ograđenih prostora. U moru se treba strogo pridržavati znakova upozorenja. Vozači glisera, skutera i brodica također trebaju paziti da se ne približavaju previše plažama, pogotovo u vrijeme najvećih gužvi.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • rotor 08.08.2008.

    Sudit će mu se, otići će u zatvor i nakon mjesec dana izaći iz njega radi \"liječenja ramena,ili čega drugog\". Bahati novopečeni šatro bogataši nađu način da izbjegnu pravdu,a život obitelji stradalih je doživotno uništen... Strašno..

  • zbuzanic 07.08.2008.

    tesko da mozes \"slucajno\" pogaziti plivaca jer ako se vozis blizu plaze, onda ne juris vec lagano prolazis i pazis

  • zbuzanic 07.08.2008.

    Svaki puta kada sam bio na moru bi se neki pacijent sa gliserom pokazivao u blizini plaze i jurio naravno punom brzinom. Mislim da su te plutace ionako uvijek preblizu postavljene, a za camce trebaju biti posebne plutace i strogo ih treba kaznjavati jer plivac protiv glisera nema izbora nego biti sazvakan. Moja sucut, sramota za nas turizam...

Komentiraj...
Vidi sve komentare