To je to što me zanima!

Vodičkim bombašima prijeti 10 god. zbog eksplozije na Trgu

Kažu da smo ikone eksplozije samo što ne pitaju autograme, morat ćemo u penziju za koju godinu neka neki novi klinci gruvaju, ponosno je napisao jedan od aktera
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv 'vodičkih bombaša' Tomislava Duvnjaka (30), Tomislava Strikomana (28), Ivana Tubića (32), Lovre Birima (30) te Domagoja Šprljana (32) i njegova oca Ivana Šprljana (60) zbog postavljanja eksplozivne naprave 23. siječnja na Jelačićevom trgu. Traže deset godina zatvora za svakoga od njih, doznaje Jutarnji list. Iako bomba nikoga nije ozlijedila, Odvjetništvo smatra da je postojala opasnost za slučajne prolaznike. Vještak je utvrdio kako bi eksplozivna naprava ozlijedila tlakom sve u krugu od pet metara, a fragmenti i kamenje moglo je ozlijediti ljude udaljenje 20 metara. Okrivljenici su tvrdili kako su kamenje stavili kako bi pritisnuli dinamit, a ne kako bi pojačali efekt eksplozije. Uvjeravaju kako su to učinili iz hira. 

- A ispalija sam. Kažu da smo ikone eksplozije samo što ne pitaju autograme, morat ćemo u penziju za koju godinu neka neki novi klinci gruvaju - pisalo je u jednom SMS-u. Drugi je ispričao kako su se premišljali hoće li postaviti bombu ispred kuće bivšeg premijera Ive Sanadera, maksimirskom parku ili Zrinjevcu. Odlučili su se za glavni Trg. 

Eksploziv su nabavili od Ivana Šprljana (60) koji tvrdi kako nije znao da će ga postaviti gdje ima ljudi. Prije postavljanja su se iznapijali. Pobjegli su nakon što su aktivirali dinamit, ali su se vratili i gledali policijski očevid s prolaznicima. 

Idi na 24sata

Komentari 78

  • Maddog 16.09.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • sotona_1 16.09.2013.

    da mi dijete nastrada od ovakvih morona, išli bi oni meni na vječni odmor

  • zng108 16.09.2013.

    zalosno je to sto nece ni biti osudeni kako bi trebali vec ce to ocevi,dobri odvjetnici koji imaju veze u sudstvu rjesiti s blagim kaznama,mlades hdz,,,,,,,,,,,,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare