To je to što me zanima!

Vojna vježba SAD-a i Južne Koreje izazvala nove napetosti

Napetost na Korejskom poluotoku opet raste. Južna Koreja i Sjedinjene Države imaju tradicionalnu vojnu vježbu, a Pjongjang prijeti ratom jer se boje invazije
Vidi originalni članak

Sjeverna Koreja prijeti totalnim ratom, ako dođe i do najmanjeg izgreda tijekom tradicionalne vojne vježbe koju svake godine održavaju Sjedinjene Države i Južna Koreja.

U vježbi koja se zove Čuvar slobode sudjeluje 530.000 južnokorejskih i 3000 američkih vojnika, a zadaća ovih manevara je priprema i sprječavanja bilo kakve prijetnje izvana uperene protiv Južne Koreje. Vježba se održava svake godine, a Pjongjang je osuđuje jer misli da služi za pripremu invazije na sjever poluotoka, piše BBC.

Prema pisanjima Rodong Sinmuna, sjevernokorejskih novina, cilj ovogodišnjih manevara je što bolje uvježbati napada na nuklearna postrojenja na sjevernokorejskom teritoriju. List također piše kako odnos dvaju Koreja nikad nije bio gori, a da provokativne vježbe mogu samo pogoršati i ovako lošu situaciju.

Podsjetimo, situacija na poluotoku opet se pogoršala nakon incidenta od prije nekoliko tjedana kad su Koreje pucale jedna na drugu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Nikola123_1 17.08.2011.

    Vježbajte vi samo, vježbajte...imajte vi onda na savjesti djecu iz Somalije,ili ak dođe do rata, novu siročad i udovice...ako ju imate

  • gogson00 16.08.2011.

    They got money for wars, but can't feed the poor...

Komentiraj...
Vidi sve komentare