To je to što me zanima!

Vojni stručnjak tvrdi: Ruski konvoj je zapeo, nemaju goriva

Dio konvoja najbliži Kijevu, prvih 40-50 kilometara, ostat će bez hrane dok se ne opskrbe gorivom. Morat će napustiti vozila i pješke se vratiti na sjever po hranu, kaže Telenko
Vidi originalni članak

Trent Telenko, vojni stručnjak na svojem Twitter profilu komentirao je 64 kilometara dug ruski konvoj i tvrdi da je on zapeo.

- Pomakne li se prije no što ga Ukrajinci unište, bit će to unatrag, na sjever, dalje od Kijeva - napisao je Telenko i dodao kako prednjih 17 kilometara kolone nema goriva, a planirali su tri dana dugu operaciju.

NEMA PRIMIRJA Opsada Mariupolja: 'Ljudi su htjeli pobjeći, a sada se vraćaju. U gradu je kaos, čujem granate'

Telenko, inače bivši djelatnik američkog Ministarstva obrane, smatra kako ruska vojna vozila imaju loše gume, a kretanje im otežava blato.

- Uzevši u obzir temperature i opremu, ta su vozila ispraznila svoje akumulatore i baterije. Imaju gorivo, streljivo i hranu za samo tri dana ratovanja - naveo je Telenko, dodajući kako je zbog količine vozila Rusima teško dostaviti gorivo i hranu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Dio konvoja najbliži Kijevu, prvih 40-50 kilometara, ostat će bez hrane dok se ne opskrbe gorivom. Morat će napustiti vozila i pješke se vratiti na sjever po hranu - kaže Telenko i dodaje kako je uvjeren da će Ukrajinci uništiti konvoj. 

 OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 16

  • neidemdalje 05.03.2022.

    izgleda da i ukrajini ne rade tri benzinske za redom na autoputu kao i kod nas...

  • ogidibogi 05.03.2022.

    Još malo, pa ćemo čitati da su im se pokvarile pedale na tenkovima.

  • kaj te briga2 05.03.2022.

    kakva sramota i jad od vojske.Putina vise nitko nece shvatiti ozbiljno.Bez nuklearnih bombi nisu nikakva vojska.Nula od vojske.

Komentiraj...
Vidi sve komentare