To je to što me zanima!

Vojnik (32) se oblači kao žena i želi promijeniti spol

Stuart Harrison služio je vojsku, oženio se i dobio djecu no ništa nije odagnalo osjećaj iz djetinjstva. Prije dvije godine počeo se odijevati kao žena
Vidi originalni članak

Britanski vojnik Stuart Harrison (32) kaže da mu je bilo lakše u ratnim zonama iskakati iz aviona, nego kao žena ući u lokalni kafić. Zbog ozljede je od vojske odustao prije sedam godina, a zadnje dvije se naziva Sophie i čeka operaciju promjene spola.
- Bilo me strah, no čim sam zakoračio kroz vrata odjeven kao žena, strah je nestao. Sve se doimalo ispravno - kaže Harrison koji je služio vojsku u S. Irskoj i Sierra Leoneu. Već kao dijete znao je da je drukčiji, no potisnuo je osjećaje i sve više isticao muškost. Upravo zbog toga je i otišao u vojsku 1995. godine.
- Jako sam ponosan na sve što sam postigao u vojsci. Bio sam među najuspješnijim vojnicima u postrojbi. Ponašao sam se kao ostali, smijao se grubim šalama i komentarima na račun žena. No, iznutra sam znao da sam drugačiji, te sam počeo piti i često upadati u tučnjave - priča Harrison. Nakon povlačenja iz vojske vratio se kući u  Shropshire gdje je upoznao buduću suprugu Sarah s kojom je dobio dvoje djece.
- Volio sam ju svim srcem i mislio da ću u braku potisnuti osjećaj da trebam biti žena. No stalno sam imao osjećaj da živim laž - kaže Harrison. Nakon dvije godine braka razveo se. Počeo je posjećivati psihologa koji mu je rekao da pati od spolne disforije, odnosno osjećaja da je zarobljen u pogrešnom tijelu. Počeo je piti ženske hormone i sljedeće godine ide na operaciju.
- Nikad nisam bio sretniji - kaže Harrison.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • SunTzu 20.09.2010.

    da smo zdravo drustvo ne bi se ni zenio vec slobodno od pocetka bio sto jest!!!Strava kakvi smo ljudi postali zahvbaljujuci crkvi i sl. institucijama ispiranja mozgova!

  • šnjofam gaćice 20.09.2010.

    ni prvi ni zadnji!

  • snork 20.09.2010.

    ima pravo na svoju srecu, na svoj život. sretno :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare