To je to što me zanima!

MORH večeras poslao vojnike, u selu Dužica grade novi nasip

Kako u selu Dužica prijete zaobalne vode, vojnici će nadograditi zečji nasip oko Ribnjaka koji je spojen s Kupom. U Letovaniću su u subotu evakuirali dio mještana
Vidi originalni članak

Ministarstvo obrane objavilo je u subotu navečer kako su na zahtjev Državne uprave za zaštitu i spašavanje poslali dodatnih 100 vojnika u poplavom ugroženo područje u općini Lekenik. Kako u selu Dužica prijete zaobalne vode, vojnike su poslali kako bi nadogradili postojeći zečji nasip oko Ribnjaka koji je spojen s Kupom. Nabujala voda je raskvasila nasipe pa vojnici sprječavaju moguće pucanje. Ujedno osiguravaju prometnice suhima od poplavnog vala.

- U selu Dužica i Letovanić je trenutno stanje pod nadzorom – rekla nam je jedna od djelatnica Crvenog križa.

Tijekom dana su vojska, HGSS, vatrogasci i policija evakuirali dio stanovnika u Letovaniću, a MORH navodi da je angažirana i poljska kuhinja koja je za sve sudionike akcije pripremala jelo. Preselili su i dvije amfibije iz vojarne Kamensko u Karlovcu u vojarnu Petrinja kako bi bile bliže području ugroženom poplavama, u slučaju potrebe. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 16.02.2014.

    mrcko, nije nikada ovako bilo kako je sada, nitko živ nije ovo vidio, niti išta slično. Upravo se prelio i popustio nasip u Dužici :(

  • mdoroslo 16.02.2014.

    Bravo za naše vojnike, pomažu gdje god stignu i kad je najgore.

  • novkovka 16.02.2014.

    onda naši pričaju da ne treba hrvatska vojska.da nema njih,tko bi onda pomagao jadnom narodu?svake pohvale za vojsku,crveni križ,vatrogasce,policiju.gdje su sad velikani iz vlade i sabora?uvukli se u svoje tople domove,baš ih briga za narod koji se bori s poplavama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare