To je to što me zanima!

Vojska je dozvolila prosvjede: Militanti napali, poginuo vojnik

Mirni prosvjedi i sloboda govora svima su zajamčeni i to su neka od postignuća naše revolucije - izvijestila je vojska. Istovremeno, militanti su ubili vojnika...
Vidi originalni članak

Egipatska vojska najavila je kako će dozvoliti mirne prosvjede dok god nije ugrožena nacionalna sigurnost i ne dođe do nasilja. Islamističke snage pozvale su građane na demonstracije diljem zemlje u petak. Pristaše svrgnutog predsjednika Mohameda Mursija osudile su njegovo svrgavanje, jer je Mursi pobijedio na slobodnim izborima na kojima se kandidiralo više kandidata, piše BBC.

- Mudrost, odanost naciji i istinske ljudske vrijednosti, na koje pozivaju sve religije, obvezuju nas da ne poduzimamo proizvoljne korake protiv bilo koje političke frakcije ili struje. Mirni prosvjedi i sloboda govora svima su zajamčeni i to su neka od najvećih postignuća naše revolucije - izvijestila je vojska. 

U srijedu navečer egipatska vojska svrgnula je Mursija, stavila islamistički ustav izvan snage i za novog šefa države imenovala predsjednika ustavnog suda Adlija Mansura. Sve stranke, osim Muslimanskog bratstva podržavaju vojnu akciju.

Mohamed Mursi je u pritvoru.

U petak rano ujutro islamistički militanti napali su vojsku i policiju raketama i minobacačima na poluotoku Sinai. Poginuo je jedan vojnik. Ciljali su zračnu luku El Arish i policiju u Rafahu. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mariocalabrese 05.07.2013.

    gdje god su takozvane Demokratske Partije povezane sa Popovima odnosno Religijom ode mast u propast imali smo isto sranje kod nas a ovo mirise na novu Siriju?

  • emma123 05.07.2013.

    muslimanska braća zbija redove, neće tu biti mira

Komentiraj...
Vidi sve komentare