To je to što me zanima!

Vojska oslobodila desetak talaca s juga Kolumbije

Kolumbijska vojska oslobodila je političarku Ingrid Betancourt, troje Amerikanaca i još jedanaestero talaca koje su na jugu zarobili ljevičarski gerilci
Vidi originalni članak

Kolumbijski ministar obrane Juan Manuel Santos je rekao da su svi taoci relativno dobrog zdravlja iako su u tajnim logorima u džungli proveli više godina.
- To je bila akcija bez presedana. Ući će u povijest zbog svoje odvažnosti i učinkovitosti - rekao je Santos. Revolucionarne oružane snage Kolumbije, poznatije kao FARC, drže oko 40 istaknutih talaca koje žele razmijeniti za zatvorene pobunjenike. Francusko-kolumbijska političarka Ingrid Betancourt, bivša predsjednička kandidatkinja s dvojnim državljanstvom, oteta je 2002. Zadnji put su je vidjeli u jednoj pobunjeničkoj video snimci potkraj prošle godine.Ured francuskog predsjednika potvrdio je njezino oslobađanje. Među oslobođenim taocima nalazi se i troje Amerikanaca, djelatnika Ministarstva obrane, koji su oteti 2003. nakon što im se zrakoplov srušio u džungli tijekom akcije borbe protiv droge.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • maya0007france 02.07.2008.

    Napokon.........

Komentiraj...
Vidi sve komentare