To je to što me zanima!

Von der Leyen osudila uhićenje i traži da se Navaljni oslobodi

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen osudila je uhićenje ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnoga i zatražila da ga se trenutačno oslobodi i zajamči njegova sigurnost
Vidi originalni članak

"Osuđujem jučerašnje uhićenje Alekseja Navaljnoga po povratku u Rusiju. Zatočenje političkih protivnika protivno je ruskim međunarodnim obvezama", rekla je Ursula von der Leyen. 

 Istaknula je kako očekuje temeljitu i neovisnu istragu o napadu na Navaljnoga koji je jedva preživio.

"Ruske vlasti moraju ga odmah pustiti i jamčiti za njegovu sigurnost. Nastavit ćemo pozorno pratiti situaciju", dodala je von der Leyen.
I predsjednik Europskog vijeća ocijenio je u nedjelju navečer da je "neprihvatljivo" uhićenje Alekseja Navaljnoga po dolasku u Moskvu, te je pozvao na njegovo "trenutačno puštanje" na slobodu.

ČEKALI GA NA AERODROMU Navaljni je sletio u Moskvu, odvela ga policija, uhićeni su njegovi suradnici: 'To su jadnici'

Ruska policija u nedjelju je privela glavnog kritičara Kremlja Alekseja Navaljnoga, po njegovu dolasku u zračnu luku Šeremetjevo iz Njemačke i to kada se pripremao proći kontrolu putovnica, potvrdila je ruska Savezna služba za zatvore (FSIN).
Navaljni se u Njemačkoj posljednjih mjeseci oporavljao nakon što je preživio pokušaj trovanja.

VRAĆA SE U NEDJELJU Navaljni riskira 3 i pol godine zatvora povratkom u Rusiju

Šef diplomacije Europske unije Josep Borrell pozvao je ruske vlasti da "poštuju prava Alekseja Navaljnoga" i u tvitu je zatražio njegovo puštanje. 
"Neprihvatljiva je politizacija pravosudnog sustava", dodao je Borrell.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • sadpasad 18.01.2021.

    Da,da, sada ce.

Komentiraj...
Vidi sve komentare