To je to što me zanima!

Vozač autobusa je ljutitim putnicima sam platio taksi

Autobus Čazmatransa je prvo ostao bez goriva, a potom mu mu je pukla i gas sajla. Vozač Mario Aušperger je putnicima platio taksi do Zagreba
Vidi originalni članak

Najbitnije mi je bilo da se pobrinem za ljude pa sam im platio taksi. Ljuti i umorni svašta su mi udijelili, ali ih razumijem, rekao je Mario Aušperger (39), vozač autobusa Čazmatransa iz Bjelovara. On je u srijedu na večer vozio desetak putnika iz Bjelovara za Zagreb. Kod Ivanić Grada autobus je ostao bez goriva, ali nije imao ključ pa je morao obiti bravu rezervoara. Jedva je ponovno pokrenuo autobus, ali onda je pukla i gas sajla. Iako je na vrijeme obavijestio dežurnog prometnika, na popravak su čekali sat i pol.
Mario je ljutitim i promrzlim putnicima sam platio taksi do Zagreba. Poduzeće mu je vratilo samo novac za gorivo, iako mu je direktor obećao i za taksi.
- Do ovakvih situacija dolazi jer je stanje u Čazmatransu katastrofalno. Nitko ne provjerava taj stari derutni vozni park, koji ne znam tko pušta da prođe tehnički pregled - dodao je Mario. U petak se sastao s direktorom koji, kaže, svu krivnju prebacuje na njega.
- Blago rečeno, sastanak je bio neugodan. Morao sam reći kakvo je stanje u Čazmatransu, a to ga je razljutilo. Naša je obaveza da ljudi sigurno putuju, no ne znam koliko je to moguće u ovakvim autobusima - rekao je Mario. Dodao je da se autobusima kojima prevoze djecu često otvaraju vrata, nemaju kočnice ni grijanja, zapale se u vožnji, a prolaze tehničke preglede.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • entoni 10.01.2008.

    Ovaj hrabri vozač bi trebao raditi u Ministarstvu prometa ili bar biti neki voditelj u prometnoj policiji ! Hvala Vam za ovako korisne informacije !

  • promet 05.01.2008.

    Putnici s opravdanjem bili ljuti e sad je uptitno da li firma vozača autobusa treba svom vozaču namiriti troškove plaćenog taxija.Može se dogoditi da guma pukne ali se nesmije dogoditi da autobus ostane bez goriva

  • mistok 05.01.2008.

    u ovoj drzavi za sve su krivi radnici, a oni direktorcici i dalje kradu, tko je za uvoz njemaca i svicaraca da nam vode zemlju i firme????

Komentiraj...
Vidi sve komentare