To je to što me zanima!

Vozač tramvaja koji je pregazio ženu u šoku je i na bolovanju...

Zagreb: Stanovnici Črnomerca, gdje se dogodila tragedija, i dalje su u nevjerici. Nesreća se dogodila u srijedu u 9.40 sati, kad je tramvaj linije šest kretao s polaznog stajališta na okretištu
Vidi originalni članak

Oduzeti život, a posebno kad se radi o nesretnom slučaju je velika trauma za bilo koga. Vozač će se morati sam pomiriti s time i shvatiti da nije on kriv, objašnjava nam psihologinja Mirjana Krizmanić. 

Dodala je da tragedija koja se dogodila u srijedu, kad je poginula 87-godišnja Zagrepčanka koja je podletjela pod tramvaj, nije šok samo za vozača, nego i za sve koji su svjedočili tom događaju. Stanovnici Črnomerca, gdje se dogodila tragedija, i dalje su u nevjerici. Nesreća se dogodila u srijedu u 9.40 sati, kad je tramvaj linije šest kretao s polaznog stajališta na okretištu. Žena je najvjerojatnije pala na tračnice te je preko nje prešao vozač, koji je istog trenutka naglo zaustavio tramvaj. Na teren su odmah izašli policajci, vatrogasci i Hitna pomoć, ali nije joj bilo spasa. Kako bi izvukli tijelo, vatrogasci su morali tramvaj podizati uz pomoć dva zračna jastuka. 

NA OKRETIŠTU ČRNOMEREC Šok u Zagrebu: Žena podletjela pod tramvaj, nije joj bilo spasa

- Radi se o zračnim jastucima za podizanje tereta. Stavljamo ih ispod tramvaja, priključimo na boce koje inače nosimo sa sobom za gašenje požara i napumpamo. Oni podižu tramvaj kako bismo izvukli tijelo. Ovisi o situaciji, ali jastuci koje smo koristili u srijedu mogu podiči do 16 tona svaki - objasnio nam je Tomislav Resman, pomoćnik zapovjednika Javne vatrogasne postaje Zagreb. Kako nam je rekla dr. Krizmanić, za osobe koje prožive ovakvu traumu najbitnija je psihološka pomoć. 

- Uz pomoć stručnjaka mora shvatiti kako se to moglo dogoditi bilo gdje i bilo kome. Mora sam sebi oprostiti. Uvjerena sam da će se moći vratiti na posao, ali trebat će mu vremena - dodaje dr. Krizmanić. Iz ZET-a su nam potvrdili kako je vozač trenutačno na bolovanju i da ne znaju kad će se vratiti. Ovo je druga osoba u dva mjeseca koja je podletjela pod tramvaj. Prošli mjesec je muškarac u zagrebačkim Poljanicama na mjestu ostao mrtav nakon što je tramvaj broj 11 naletio na njega. 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Prva Proleterska 02.11.2018.

    Psiho probleme je dobio od ovakvih vaših kretenoidnih naslova !! NIJE ON NIKOGA ZGAZIO PVMLM , nego je žena sama pala pod tramvaj ! Sto puta vam govorim , da nemate nikakve mjere i realnosti u davanju naslova tragičnim događajima i vodite se iskljućivo , da bude naslov što bombastični ! Sramite se !

  • lavlje srce 68 02.11.2018.

    Znači žena starija 87 godina nije pazila i naravno dogodila se nesreča.Večinom nesreča se dogodi oko starijih ljudi jer ne gledaju oko sebe nego samo hodaju ko muha bez glave.Vozač nije kriv i neka se stim pomiri.Samo treba u glavi posložiti problem.

  • Rusulica 02.11.2018.

    Kad svi sumanuto prelazimo te tracnice.Ne pazimo.I mene je skoro pokupilo jer ja sam nestrpljiva,al' otad pazim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare