To je to što me zanima!

Vozača u bolnici čuva policija, najmlađoj žrtvi bilo je tek 15

Niška bolnica zbrinula je ukupno 33 ozlijeđenih. Na hodnicima te ustanove vlada opsadno stanje jer je stigla rodbina ozlijeđenih koja se raspituje za svoje najmilije
Vidi originalni članak

Vlak je rano jutros pokraj Niša u Srbiji udario autobus koji je prelazio preko pruge. Od siline udarca bus se prepolovio, polovica je ostala s jedne, a polovica s druge strane pruge.

Na mjestu nesreće poginulo je troje ljudi, dvoje je umrlo u bolnici, a još najmanje desetero je u teškom stanju i liječnici im se bore za život. 

Niška bolnica zbrinula je ukupno 33 ozlijeđenih. Na hodnicima te ustanove vlada opsadno stanje jer je stigla rodbina ozlijeđenih koja se raspituje za svoje najmilije. 

Prema policijskom izvješću, za nesreću je najvjerojatnije kriv vozač autobusa, piše Telegraf

SUDAR VLAKA I BUSA KOD NIŠA Ispovijest dječaka: 'Svugdje je bilo krvi, a putnici su plakali...'

- Istraga će utvrditi je li tako. Ispitat će se je li vozač ispunjavao psiho - fizičke uvjete za upravljanje vozilom, a provjerit ćemo i sve druge okolnosti koje su vezane za uvjere puta, rekao je direktor policije Vladimir Rebić.

Vozač autobusa operiran je u bolnici, a od rodbine stradalih čuva ga policija.

Kako piše Blic, i policajci su plakali dok su izvlačili žrtve.

- Scene su toliko užasne da i policajci plaču dok izvlače žrtve. Autobus je doslovno presječen na dva dijela, ispričao je očevidac.

UŽAS KOD NIŠA U stravičnom sudaru autobusa i vlaka u Srbiji petero poginulih

U međuvremenu, Telegraf je objavio identitete poginulih. Najmlađa žrtva imala je 15, a najstarija 75 godina. 

O nesreći se oglasio i Niš ekspres za koji je vozač radio:

- Ne želim spekulirati o okolnostima nesreće i govoriti o odgovornosti vozača. On je ispunjavao sve zakonske uvjete. Mi smo više puta upozoravali nadležne, ne samo što se tiče ovog već i ostalih sličnih pružnih prijelaza, jer vozimo po cijeloj Srbiji. Govorili smo im da prijelazi moraju biti adekvatno opremljeni svjetlosnom i zvučnom signalizacijom, kao i branicima, što je i zakonska obaveza, rekao je zamjenik direktora Niš ekspresa Novica Tasić.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • vozi Miško 21.12.2018.

    Ah, lako sad kenjkati, trebalo je biti obilježeno, trebala je biti rampa. Vozač busa je trebao stati ispred pružnog prijelaza, pogledati da li ima vlaka ili nema i tek kad se uvjeri da ga nema, prijeći prugu. Točka.

  • JALETA 21.12.2018.

    Nikakva mrznja nemoze vratit te nevine duse. Nerazumin ove budale koje krive sofera bez ikakvog dokaza. Kao da je on sebi i ostalima namjerno unistio zivot. Jadno!!!

  • atomotok 21.12.2018.

    Pa ti budi vozač autobusa i radi u Čazmatrans-u za 4.000,00 kn, i nosi 50 ljudi na duši. A da ovi akademici što iznose neukusne komentare znaju koliko ti šoferi voze u danu, ne bi iznosili takve komentare. Zakonski smiju voziti 9 sati, što je gazdama uvijek malo jer su prokleti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare