To je to što me zanima!

Vozači ljutiti: Gladni i žedni čekaju u kilometarskoj koloni

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na graničnom prijelazu Bajakovo od srijede ujutro vlada potpuni kaos. Nitko nigdje ne može. Kolone kamiona duge su nekoliko kilomatara s obje strane prijelaza
Vidi originalni članak

Na graničnom prijelazu Bajakovo u srijedu od ranog jutra vlada potpuni kaos. Nitko nigdje ne može. Kolone kamiona duge su nekoliko kilometara s obje strane - i srbijanske i hrvatske, a vozači ne znaju kada će moći krenuti dalje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- U koloni sam od utorka navečer, skoro 30 sati , ne znam kada ću dalje, sve je blokirano. Htio sam preko Bosne, ali traže zeleni karton pa moram ovdje čekati tko zna do kada - kaže vozač Jovo Opačić .

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ovdje sam 24 sata. Vozači su solidarni i pomažemo si, ali većina nas ostala je bez zaliha hrane i vode, na suncu i asfaltu, a nitko da nas obiđe i pita kako nam je. Vijesti slušamo preko radija, ali to ništa nije konkretno, ne znamo što se zapravo dešava - dodaje Nedžad Nogović koji vozi iz Švicarske za Kosovo.

Ivica Galović/PIXSELL

- Vozim od Francuske za Tursku i ovdje sam u koloni puna dva dana. Nemamo ništa za piti i jesti. Neopisivo je teško - kaže turski vozač Jurlaj Agases . D odaje da pet godina vozi kamion, ali da nikada nije ovakvo što doživio.

Vozači gube strpljenje i ljutiti su. Bilo je i pokušaja blokade autoceste pred prijelazom Bajakovo, pogotovo jer im se u kamionima počela kvariti roba.

Ivica Galović/PIXSELL

- Ovo je golemi problem, ali samo Hrvatske i Srbije, mi s tim nemamo ništa, a samo mi to osjetimo po leđima. Kako ću zaraditi za kruh ako ovdje dva dana stojim na mjestu. Jučer sam stao u kolonu u 3 ujutro i od danas od 6.30 nisam se maknuo ni pedlja. Ne može nitko nikamo. Vozim iz Njemačke za Niš . Nemam pojma kada ću tamo stići. Vode ni hrane nema ni za lijek. Jutros je nešto bilo na srbijanskoj granici, voda je jutros bila 75 dinara i kruh isto toliko, a samo sat kasnije dvostruko skuplje i više nema. Što više da kažem - ljutit je vozač Dragan Đelović .

Problem je toliko veći i nesnošljiv jer na Bajakovu od srijede ujutro više nije dopušten ni prolaz hladnjačama s kvarljivom robom, a niti osobnim automobilima. Na Bajakovu je doslovno sve stalo .

Od policije nismo uspjeli dobiti komentar niti doznati kada će promet krenuti. Istovremeno, na srbijanskoj strani novinarima uopće nije dopušten prijelaz niti snimanje.

Idi na 24sata

Komentari 111

  • jozabroz 24.09.2015.

    ma daj, lakse im je tu cekat i protestirat nego da su nasli alternativni pravac okrenuli se i otisli,,nekom je ocito u interesu da se ostane tu sto duze jer inace bi pustili one sa kvarljivom robom da odu prvi,,no oni se drze toga il svi il niko,,pa onda mislim da je bolje "niko" i nek steta za hr bude sto veca,,ionako se zna krivac za nastalu stetu,,-drug zoran milanovic!!!

  • Satnik Dušan Jugović 23.09.2015.

    Zato ima za ilegalne migrante.

  • fredaster 23.09.2015.

    Gjuro je djubretar i dalabu, a ne pripada htz-u nego grupi kao sto je pomocnik A.Cacica

Komentiraj...
Vidi sve komentare