To je to što me zanima!

Vozači, oprez na autocesti A3: Na kolnik zalutala jedna srna

HAK je izvijestio kako je srna uočena na kolniku između čvorova Lužani i Slavonski Brod zapad na autocesti A3 Bregana - Lipovac. Vozače se poziva na oprez
Vidi originalni članak

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, između čvorova Lužani i Slavonski Brod zapad,  opasnost je od životinje na kolniku, a riječ je o srni, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Vozi se uz privremenu regulaciju prometa na cestama: DC1 u Lučkom i kod Hrvaca, DC8 Jadranskoj magistrali na dionici Kaštel Stari-Kaštel Gomilica te Srebreno-Mlini i u Bibinju,DC28 Novi Glog-Kenđelovac, DC517 u Belišću u Ul. kralja Tomislava, u zoni kružnog raskrižja kod Ulice Kardinala A.Stepinca i Željezničke ulice, DC518 između naselja Antunovac i Ernestinovo kod skretanja za naselje Ivanovac (raskrižje sa ŽC4089). 

Do 27. ožujka, zbog radova na dionici DC1 u Lučkom, u zoni raskrižja Puškarićeve i Ježdovečke ulice, vozila ukupne mase do 3,5t voze uz regulaciju semaforima, a ostala obilazno: Puškarićeva ulica (DC1)-Ventilatorska-Gospodarska-ulica sv. Benedikta-Gornjostupnička (DC1). 

Zbog klizišta na državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u mjestu Ilovac kod Ozlja vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac.
Do 31. svibnja zatvorena je brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz Vrbovec. 

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnim prijelazima: Stara Gradiška, Slavonski Brod i Županja. Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Bregana (kolona oko 2 km), ulazak na Bajakovu. 

Do 15.lipnja na državnoj cesti DC201 u blizini graničnog prijelaza Požane/Sočerga vozit će se uz regulaciju prometa semaforima, a na snazi je i dalje zabrana prometa za autobuse i teretna vozila koji se preusmjeravaju na Kaštel
Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. 

Do 18. travnja zbog radova u trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk)–Lopar (otok Rab).
Od 29.ožujka brodska linija Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ funkcionirat će kao trajektna linija i bit će omogućen ukrcaj vozila.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • stara škola 29.03.2016.

    Jasno mi je da se može dogoditi da pas zaluta, jer prođe kroz benzinsku (iako bi i tamo morala postojati zatvorena ograda). No srna, kako reče moj prethodnik Ivica Šimić, nije zalutala već je prošla kroz pokidanu ogradu. Nedavno sam vozio od Županje prema Sisku i pitao se na koliko mjesta je ograda pokidana. Naime, čvrstina takve ograde ne daje nikakvu garanciju da ju divlja svinja ili u ovom slučaju srna, ne će lako srušiti. Posao cestovne ophodnje nije samo košnja trave već i kontrola da takvih mjesta ne bude. Cestarina je preskupa, a da bih morao razmišljati hoće li se ispred mene, dok vozim 130 km/h, stvoriti neka životinja. Posljedice takvog susreta su poznate.

  • Riveri 29.03.2016.

    i ti dario svagdje lutas.

  • ivica3 29.03.2016.

    nije zalutala,vec je prosla kroz suplju ogradu,koji nitko ne odrzava a redovno naplacuju za sigurnu voznju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare