To je to što me zanima!

Oprezno u vožnji: Gusta magla smanjuje vidljivost na cestama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozači trebaju prilagoditi brzinu i način vožnje
Vidi originalni članak

Gusta magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i Karlovca te tunela Mala Kapela i Sveti Rok, duž A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac i A11 Velika Gorica jug-Lekenik, javlja HAK.

POGLEDAJTE VIDEO: Gusta magla na cestama Hrvatske

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

U 7 sati u  Crnom Lugu -6,6 °C, a na Palagruži čak 14,8 °C

U 7 sati ujutro najhladnije je bilo u Crnom Lugu u Nacionalnom parku Risnjak. Tamo je izmjereno -6,6°C. U Zagrebu su na području Maksimira izmjerena -2°C, u Slavonskom Brodu bilo je -4,3°C, dok je u Sinju izmjerena -4,6 stupnjeva. S druge strane, najtoplije jutro bilo je na Palagruži, gdje je u 7 ujutro izmjereno čak 14,8 stupnjeva Celzija. U Dubrovniku je bilo 13,7°C. Split je imao veliku razliku u temperaturi. Dok je na aerodromu izmjereno svega pet stupnjeva, na Marjanu je u isto vrijeme bilo 11,4°C.

Gusta magla od četvrtka i na Jadranu

Kako javlja DHMZ , u utorak će biti pretežno sunčano, na Jadranu i vedro. U unutrašnjosti ujutro i dio prijepodneva mjestimice magla i niski oblaci. Vjetar slab, na Jadranu ujutro uz obalu slaba bura, danju slab do umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 15, na Jadranu od 18 do 22 °C.

Slično vrijeme, s gustom maglom u jutarnjim i prijepodnevnim satima, očekuje se i u srijedu, dok se magla i n iski oblaci od četvrtka očekuju i na dijelu Jadrana.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • uvela ruža 03.11.2015.

    jest da je mraz i niske temperature..al reći da je JAKO hladno ..malo smiješno...što će onda reći kad bude -15...

  • Babaluji x 03.11.2015.

    meni ne smeta danas nemam u planu nigdje da idem sa autom !

Komentiraj...
Vidi sve komentare