To je to što me zanima!

Vozačica (30) poginula u Sisku. Liječnik: Svi četvero imaju teške ozljede, moguće su i operacije

Sinoć se dogodila teška prometna nesreća u Sisku, u kojoj je vozačica poginula, a četvero suvozača je na jedinici intenzivne u Sisku, tri muška pacijenta (1982., 1984. i 2005. godište) i jedna pacijentica (2005.)
Vidi originalni članak

Teška prometna nesreća dogodila se u subotu predvečer u Sisku. Automobil se zabio u zid ispod Starog mosta, u njemu je bilo petero mladih ljudi, a vozačica (30) je poginula.

Četvero mladih odvezeno je u sisačku Opću bolnicu Dr. Ivo Pedišić te svi imaju teške tjelesne ozljede, kako doznaju 24sata iz bolnice.

- Sinoć je četvero pacijenata dovedeno u našu bolnicu. Svi su obrađeni po trauma protokolu i zasad su stabilno, nisu životno ugroženi, iako se ne zna što će biti. Svi su na jedinici intenzivne, tri muška pacijenta (1982., 1984. i 2005. godište) i jedna cura (2005.). Imaju teške tjelesne ozljede. Bit će u jedinici intenzivne, pratimo ih, jutros sam ih pogledao. Moguće je da ih čekaju i operacije. Dvojica imaju unutarnje ozljede abdominalnih organa, mladoj dami dijagnosticirane su teške ozljede kosti lica i prsnog koša. Jedan ima krvarenje u mozgu - rekao je za 24sata dr. Robert Gjoni, dežurni kirurg Opće bolnice dr. Ivo Pedišić u Sisku .

Policija: 30-godišnja vozačica preminula

Oglasila se i PU sisačko-moslavačka.

- Jučer, 20. siječnja oko 18.50 sati, u Lađarskoj ulici u Sisku, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala dok su četiri osobe teže ozlijeđene.

Do nesreće je došlo kada je 30-godišnjakinja upravljala automobilom sisačkih registracija te je nakon pretjecanja, uslijed neprilagođene brzine sišla s kolnika i najprije udarila u prometni znak, potom se vratila na kolnik prešla na suprotnu prometnu traku i udarila most.

Vozačica je na mjestu događaja smrtno stradala, a tijelo je prevezeno u sisačku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija.

Putnici iz vozila su prevezeni u sisačku opću bolnicu gdje su 41-godišnjaku i 19-godišnjaku okvalificirane teže tjelesne ozljede, a 39-godišnjaku i 20-godišnjakinji teške tjelesne ozljede opasne za život.

Na mjestu događaja obavljen je očevid, a policija će nadležnom državnom odvjetništvu u Sisku u svezi ove prometne nesreće dostaviti izvješće - objavila je policija.

Idi na 24sata

Komentari 97

  • Ivica sk 21.01.2024.

    Svaki dan se tuda vozim. Ispod tog mosta je jeba... zavoj kroz taj zavoj ni sa 4O nemozes proci koliki je i jos dugacak. Ja ne znam sa koliko ga jeona mislila proci.. Jbg nazalost

  • zozo0 21.01.2024.

    U vrijeme nesreće temperatura je bila par stupnjeva ispod nule, na vozilu su iz slika vidljive ljetne gume (Perfecta, teška low budget guma koja godinama na svim testovima ubire zadnje mjesto upravo na mokroj cesti a kamo li na tako niskoj temperaturi, čista plastika) i uz možda malo veću brzinu, ne nužno veliku, neoprezno rukovanje, gubitak trakcije iznenadio je vozačicu a ishod je nažalost bio najgori. Uz to nisu bili vezani, osim vozača.. Svi parametri aktivne i pasivne sigurnosti bili su na negativnoj strani i to je ono što je zabrinjavajuće, jer nesreća se može dogoditi svakome, ali ovdje se je zaredalo niz faktora a na koje se moglo utjecati. Pouka svima, imajte dobre gume i vežite se jer pojas najizraženije u brzini gradske vožnje spašava život (trzaj glave unazad uslijed udarca zračnih jastuka, bočni udarac glavom o prozor...). Hvala. Iskrena sućut obitelji.

  • monoma1@ 21.01.2024.

    Cesta je vjerovatno bila skliska zbog leda da li bila posipana.Uvijek je kriva neprilagođena brzina .

Komentiraj...
Vidi sve komentare