To je to što me zanima!

Nalet auta na biciklista (61) u Sisku: Bore se za njegov život

Alkotestiranjem vozača automobila nije utvrđena prisutnost alkohola. Zbog izazivanja nesreće u prometu protiv 25-godišnjeg vozača će biti podnesena kaznena prijava...
Vidi originalni članak

U srijedu, 1. veljače oko 18.35 sati, u prometnoj nesreći u Sisku na raskrižju Ulice Marijana Celjaka i Žumberačke ulice, teške tjelesne ozljede opasne za život zadobio je 61-godišnji biciklist. 

Naime, 25-godišnji vozač osobnog automobila zagrebačkih registracija je dolaskom na spomenuto raskrižje, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine vozilom udario u lijevu stranu neoznačenog bicikla kojim je ispred njega u istom smjeru, bez reflektirajućeg prsluka i pod utjecajem alkohola od 0,81 promil, upravljao i bez obavijesti ostalim vozačima skretao ulijevo u Žumberačku ulicu, 62-godišnji biciklist. 

Vozač automobila je nastavio kretanje te je vozilom udario u stražnji dio drugog bicikla kojim je neobilježen i bez reflektirajućeg prsluka te također skrećući ulijevo, upravljao 61-godišnji biciklist. Biciklist je pao na kolnik, dok je vozač automobilom nastavio kretanje kroz raskrižje te udario u dva prometna znaka. Ozlijeđenom 61-godišnjaku liječnička pomoć je pružena u sisačkoj Općoj bolnici gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede opasne za život. 

Alkotestiranjem vozača automobila nije utvrđena prisutnost alkohola. Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 25-godišnjeg vozača će biti podnesena kaznena prijava, dok će obojica biciklista biti prekršajno prijavljeni temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • IvaKiš 03.02.2017.

    Za vas dušebrižnike biciklist nije bio pijan..vozač je vozio prebrzo...nije kočio..a ne može mi niko reći da ne kužiš kad ti nešto štrajfa po autu a ti sam produžiš dalje ni da bi kočio...

  • Milan Prša 02.02.2017.

    Pijani biciklisti i pješaci po cijele dane krstare po cestama posebno su aktivni u vrijeme kad se zatvore seoske trgovine. No u to vrijeme i policija nekako ima smjenu pa se KAMIKAZE na neispravnim biciklima bez problema "TALJIGAJU" našim cestama i izazivaju sudbinu isto tako i pijani pješaci.

  • space2 02.02.2017.

    svaki dan susrećem bicikliste koji voze bez svjetala i prsluka. pa ne razumijem logiku da za nekih 100 tinjak kuna, koliko koštaju svjetla i prsluk, netko riskira groblje ili bolnicu jer sudjeluje u prometu neosvjetljen. kako netko može biti toliko plitak u glavi da ne zna razliku između vidjeti i biti viđen?? a naša draga policija tu radi jako slabo. prvo treba poraditi na prevenciji i edukaciji, prvenstveno starijih. ne bi bila loša ni ideja da podijele komplete svjetala i prsluka za one koje zaustave. to kad se kupi na veliko nije prevelik trošak, a opet i da se jedan zivot spasi time akcija bi se isplatila. a oni koji su uporni u tvrdoglavošću oplesti po džepu pa možda onda nauče

Komentiraj...
Vidi sve komentare