To je to što me zanima!

Vožnju tramvajem plaćat će kreditnim karticama

Prilikom ulaska u vozilo javnog prijevoza kartica se očitava prislanjanjem na uređaj kraj ulaznih vrata te se isti postupak ponavlja i pri izlasku
Vidi originalni članak

Osijek od ponedjeljka počinje primjenjivati novi sustav naplate javnog prijevoza na kojemu se radilo tri godine i u njega uložilo 4,5 milijuna kuna. Jednostavno rečeno, Osječani će odsad plaćati onoliko koliko se budu vozili.
- Vožnja u autobusima i tramvajima plaćat će se čip karticama koje smo nazvali Butra (skraćenica od autoBUs-TRAmvaj) i cijena prijevoza po kilometru iznosit će 1,30 kuna, kaže direktor Gradskog prijevoza putnika Darko Marković. Prilikom ulaska u vozilo javnog prijevoza kartica se očitava prislanjanjem na uređaj kraj ulaznih vrata te se isti postupak ponavlja i pri izlasku.
Svi građani koji imaju Diners kartice moći će kreditnim karticama izravno plaćati prijeđene kilometre u javnom prijevozu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • marko00 31.08.2008.

    ideja je odlična , nije to ZET već GPP, ideja je dobra zašto bi plaćo 8 kuna za 3 stanice kada mogu 4 kune, za ovog švercera to neznači da neće bit kondora u tramvaju, cura ti možeš platit 8 kuna za tri stanica i i nemoraš ovisi o tebi nikoga se tu na ništa netera

  • Elio 31.08.2008.

    Marijana nije prica o ZET-u nego o osjeckom Zet-u hehe.. uostalom ideja je pomalo glupa jer svejedno bi se ja šverco :P

  • asvaltina 31.08.2008.

    Udjes u bus ili tramvaj,provuces karticu,zuris,pod stresom si, izadjes iz istog,ZABORAVLJAJUCI da ponovo provuces karticu i... ... kilometri pucaju,svaki kilometar 1,30 kuna,a ti se nevozis... kako ce se to regulisati...?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare