To je to što me zanima!

Vraća se civilizaciji nakon 25 godina života u špilji

Reinhard Trader (66) već 25 godina živi u špilji na Korzici s partnericom. Sada ga vlasnica obližnjeg imanja želi nasilno vratiti u civilizaciju
Vidi originalni članak

Reinhard je 1982. godine na Korzici upoznao Simona koji mu je pokazao svoje imanje i obližnje špilje, gdje mu je dopustio da se nastani. Dogovor je bio da tamo može ostati do smrti.
Reinhard je tako 25 godina proveo bez televizije i bilo kakvog kontakta s ljudima osim Simona i partnerice Michaele, koju je upoznao 2001. godine kad je ljetovao na Mediteranu, a najveći domet tehnologije je posjedovanje radija na baterije.
Kako je Simon prvi umro, na imanje se doselila njegova kći koja se "skvotera" sada želi riješiti.
- Kad sam ovdje došao, nije bilo ničega. Sve ovo sam sam izgradio vlastitim rukama. Nabavio sam si i konje, pse, ovce, koze i sad bi trebao to sve napustiti - kaže Trader.
Kako tamo živi već 25 godina, Reinhard je s vremenom postao prava turistička atrakcija, a turistima čak dopušta da besplatno posjećuju njegov "raj na zemlji".
- Sve je bilo dobro dok je Simon bio živ. Izgubio sam spor s njegovom kćeri jer su mi rekli da riječi ne znače ništa ako nema pisanog sporazuma o ostanku - kaže špiljski čovjek koji će za svaki dan ostanka plaćati po 100 eura kazne.
Iako uživa potporu većine seljana, Reinhard će ipak biti prisiljen nakon 25 godina vratiti se u civilizaciju.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • sanjin0112 06.12.2007.

    Koja kuja, zašto ne ga ne pusti da dalje u miru živi.

  • entoni 06.12.2007.

    Jadan čovijek ovo je nepravda !

  • muskarac 06.12.2007.

    bez veze ako, je neprimjetan zašto bi ga makli iz špilje....

Komentiraj...
Vidi sve komentare