To je to što me zanima!

'Vraćanje migranata nije protiv zakona, a tu treba i malo sile'

Mi govorimo o ilegalnim migrantima, ljudima koji ilegalno žele ući u Hrvatsku. Mi ih vraćamo u BiH. Postoje službeni granični prijelazi koji postoje za sve koji žele tražiti azil, kaže predsjednica
Vidi originalni članak

Švicarska televizija SRF je nedavno objavila priču o migrantima na tzv. Balkanskoj ruti. Tada su optužili hrvatsku policiju za nasilje nad migrantima te za ilegalne pushbackove. O tome su i pitali hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović dok je bila u posjetu Švicarskoj. 

- Moji kolege su snimili ilegalne pushbackove koje provodi hrvatska policija. Kako reagirate na to izvješće - pitao je švicarski novinar Grabar Kitarović.

- Ilegalni pushbackovi? Zašto mislite da su ilegalni? Mi govorimo o ilegalnim migrantima, ljudima koji ilegalno žele ući u Hrvatsku. Mi ih vraćamo u BiH. Postoje službeni granični prijelazi koji postoje za sve koji žele tražiti azil - odgovorila je Grabar Kitarović.

- Što je s tvrdnjama migranata da je hrvatska policija prema njima nasilna- pitao je novinar.

- Tražila sam o tome izvješća. I garantirano mi je da ne primjenjuju pretjeranu silu. Malo sile je potrebno ako vraćate ljude nazad. Ali morate vidjeti i taj teren. Mi štitimo cijelu Europu pa i Švicarsku od ilegalne migracije - rekla je Grabar Kitarović. 

 

Idi na 24sata

Komentari 76

  • 12.07.2019.

    Naša Regica , uvik nas nasmije ....to nam i triba u ovakvim vremenima ...hodajuća sramota i cirkus da nas bruka

  • krao_sam_1 11.07.2019.

    Koly,pošalji svoju kćer na granicu da je čuva od migranata. Svi bi vi tuđim splovilom mlatili.

  • 11.07.2019.

    ... baš me zanima koliko je Hrvata iselilo u prekooceanske države 1920-30. zbog gladi i neimaštine. Baš me zanima koliko je Hrvata iselilo poslije 2. svjetskog rata zbog nezaposlenosti i komunističkog jednoumlja. Baš me zanima koliko je Hrvata iselilo poslije 1971., poslije sloma hrvatskog proljeća i tijekom komunističkih progona. Baš me zanima koliko je Hrvata iselilo u tuđi svijet tijekom jugosrpske agresije na Hrvatsku, 1991-1995. Baš me zanima koliko je Hrvata iselilo u tuđi svijet 2014-2019. zbog siromaštva, korupcije, političke neodgovornosti, društvene nepravde i pravne neučinkovitosti? Tako ti Boga draga, pa tu se radi o stotinama i stotinama tisuća iseljenih Hrvata. A, eto, kad iz BiH migranti vire preko hrvatske granice, onda se mnogi hrvatski građani ježe, a ponajviše neki političari.

Komentiraj...
Vidi sve komentare