To je to što me zanima!

'Vratili su mi trudnu kći iz Doma gdje je prostitucija'

Osječanin D.B. (64) je deset mjeseci vodio bitku s nadležnima da mu vrate kćer iz Doma za odgoj. Djevojčica mu se vratila trudna i traumatizirana
Vidi originalni članak

Djevojčica (16), koja bila štićenica osječkog Doma za odgoj mladeži i djecu, vratila se kući u trećem mjesecu trudnoće. Njezin otac D.B. (64) optužuje dom za sve što je njegova kćer proživjela posljednjih 10 mjeseci. Svakodnevno je bila izložena alkoholu, drogi, seksu i nasilju te se vratila kući s traumama, tvrdi otac. Prema njegovim riječima, djevojčica se prije godinu 'spetljala' s curama iz Doma te je bila zavedena njihovim pričama o slobodnom životu i tulumarenju. D.B. se protivio lošem društvu, ali ga kćer nije slušala. Nakon što ju je početkom svibnja udario nakon noćnog izlaska, kćer je otišla u Centar za socijalnu skrb i zatražila da je smjeste u Dom.
- Bila sam ljuta i povrijeđena te sam htjela otići u Dom. Vidim da sam pogriješila, ali sada je kasno - rekla je djevojčica za Jutarnji list. Njezin otac priznaje kako nije dobro reagirao udarivši kćer, ali da joj je htio samo najbolje. Tvrdi da razgovori i upozorenja nisu urodili plodom te da je bio nemoćan gledajući kako mu je kći krenula krivim putem. Na razgovoru u Centru za socijalnu skrb, navodno nisu htjeli ni čuti njegovu stranu priče već su ga odmah proglasili nasilnikom i uzeli mu dijete. Djevojčica je ispričala kako su se u Domu opijali po sobama gdje su im dolazili i mladići, a neke su štićenice spavale sa starijim muškarcima za novac. Navodno su djevice dobivale po 1000 kuna za prvi seks, a ostale po 500 kuna. Nakon što je njezin otac vidio što se događa, bezuspješno je pokušao svoje dijete izvući iz Doma. Iako ima dovoljno novca, jer je godinama radio u Švicarskoj, ništa nije mogao učiniti.
- Centar za socijalnu skrb je u meni vidio nasilnika i nisu htjeli slušati moja upozorenja. Želio sam im objasniti što se događa u Domu, ali nije ih zanimalo - priča očajni otac koji je početkom ove godine nekako uspio isposlovati da njegova kćer bude u Domu samo na poludnevnom boravku, a da dolazi kući spavati.
- Dolazili su mi kući i tražili da kćer vratim u Dom. To ne dolazi u obzir. Borit ću se za svoje jadno, upropašteno dijete koje su mi uzeli - kaže D.B. i dodaje kako će tužiti Dom.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Zeljk0 27.02.2010.

    .. batina je izašla iz raja! podržavam oca!

  • Gara 27.02.2010.

    nemogu svatit roditelje kako svaljuju krivnju na druge,,a krivac im ispred nosa,,današnja mladež prvo sebe nepoštuje a kamoli roditelje...čast iznimkama,,,

  • mimas 27.02.2010.

    *** Izbrisano zbog privatnih poruka *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare