To je to što me zanima!

Vrbanić: Za neisplatu plaće tvrtke će zatvarati na 30 dana

Glavna državna inspektorica je rekla kako će predložiti strože kazne za veće nepravilnosti i da će tražiti da inspektori nadziru i rad frizeraja, gradilišta, igraonica...
Vidi originalni članak

Poslodavci koji zakidaju radnike sankcionirat će se privremenom zabranom rada, rekla je glavna državna inspektorica Božena Vrbanić. Najavila je da će se mijenjati Zakon o Državnom inspektoratu, koji će u proceduru do kraja godine. 

U Večernjem listu dodala je kako će predložiti strože kazne za veće nepravilnosti i da će tražiti da inspektori Državnog inspektorata nadziru i rad frizeraja, gradilišta, igraonica...

Idi na 24sata

Komentari 98

  • Velečasni 1 31.10.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • rekonstrukcija 30.10.2012.

    jeli ova žena čula danas na dnevniku u 12 sati o neisplati plaća onim radnicama vec 3 mjeseca ? Žene su čak odnjele na FINU i onu famoznu potvrdu (bog zna kako su je uspjele dobiti) poslodavca o neisplati plaća, i znate odvor FINE ? Mi neznamo što bi sa tim.!!!!! hahahaaa.. i sad ova prdeka o zatvaranju firme... ma daj, odi tamo pa je zatvori, što čekaš ??? Zaključak : sara anje, gov na rija od države !!!

  • prmarkov 30.10.2012.

    nevjerovatno je da svatko tko poželi može donosti i predlagati mjere "kako zatvoriti i to malo firmi koje pokušavaju raditi" u ovome "uređenom društvu" pa dali ti isti znaju odakle dolaze njihove plaće i kako to malo ljudi koji privređuje i plaća porez financira njih,pa što mislite da će te kaznama i represijama postići? Zatvoriti tvrtku na 30 dana ? Onoga trena kada i zatvorite tvrtku mnoge se neće više niti otvoriti,dali ste Vi ikada uložili svoj novac i pokušali raditi ? Probajte pa će te vidjeti što znači raditi po pravilima i normama koje ste nametnuli i izmislili ,a rezultat represije biti će da će te zatvaranjem i novčanim kaznama dobiti radnike na državne jasle ,pa mi recite molim Vas kada ste tako pametni tko će ih onda plaćati skupa s Vama i na koji način . Sa ovim mjerama sigurno idemo naprijed ,ali u ponor bez povratka najbolje bi bilo da pojedine službe imenuju šerife kao na divljem zapadu pa da mogu odmah poduzetnika i ubiti ako nema za platit neki namet ili kaznui . Samo naprijed !

Komentiraj...
Vidi sve komentare