To je to što me zanima!

Vrdoljak: "Zvao sam Poreznu, ali time nisam prekršio ovlasti'

Ministar gospodarstva priznao je da je zvao Poreznu upravu, ali samo da se vidi kako se tim tvrtkama može pomoći u cilju spašavanja radnih mjesta, tvrdi Vrdoljak
Vidi originalni članak

Bivšu ravnateljicu Porezne uprave Nadu Čavlović Smiljanec USKOK tereti da je pogodovala osječkom poduzetniku Željku Bilošu i omogućila odgodu otplaćivanja poreznog duga za njegovu tvrtku OLT koja je dugovala 27 milijuna kuna. U cijeli slučaj navodno je umješan i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak jer je svojim pozivom Poreznoj upravi navodno pomagao Bilošu. Zbog svega se oglasio sam ministar prije sjednice Vlade u srijedu. Priznao je da je zvao Poreznu, ali samo kako bi se raspitao o stanju te je istaknuo da stalno zove Poreznu zbog drugih tvrtki poput Borova, raznih brodogradilišta, TLM-a, Imunološkog ali ne da se izbjegne plaćanje poreza, već da se vidi kako se tim tvrtkama može pomoći u cilju spašavanja radnih mjesta.

- Zvao sam da pitam kakvo je stanje i možemo li što spasiti - rekao je Vrdoljak i dodao kako ne smatra da je prekoračio ovlasti.

- Ministar gospodarstva ili bilo koji dužnosnik, predsjednik Vlade, ne može prekoračiti ovlasti ako zove i pita što se događa - rekao je. 

- Nitko ne smije pomisliti da ne plaća porez. Porez se mora platiti - zaključio je.

Slučaj OLT-a i umiješanosti eurozastupnice SDP-a Biljane Borzan komentirao je i ministar uprave Arsen Bauk. On je kazao kako je prema njegovim informacijama Borzan djelovala u dobroj vjeri kako bi se sačuvala radna mjesta. 

- Očito i odvjetništvo tako misli, ako protiv nje nije podignulo optužnicu - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • KEC21 25.06.2015.

    Zaigrali se "sveci":P

  • Dak1807 24.06.2015.

    Da sam naivan još bi ti i povjerovao .

  • killdeath 24.06.2015.

    čekaj malo...zvao si za zaposlene u OLT-u? Tamo prođem 3 puta dnevno a ni portira nema...a zgrade se urušavaju i služe samo za grafite.

Komentiraj...
Vidi sve komentare