To je to što me zanima!

Vrh HNS-a protiv Posavca – novi kandidat Alen Leverić?

Sam Leverić na pitanje planira li se kandidirati za šefa HNS-a ne daje odgovor, nego kaže da će odluku o kandidatu donijeti organizacija kojoj je na čeku, a to je HNS Varaždinske županije
Vidi originalni članak

Međimurski župan Matija Posavec ostao je bez podrške šefa HNS-a Ivana Vrdoljaka, a novi kandidat za šefa te stranke mogao bi biti čelnik HNS-a Varaždinske županije Alen Leverić, piše u srijedu Večernji list.

Prije samo nekoliko mjeseci Matija Posavec slovio je kao najjači kandidat za nasljednika Ivana Vrdoljaka na čelu HNS-a. Danas se situacija promijenila te su sve glasnija nagađanja da bi jedini HNS-ov župan prije mogao biti na izlaznim vratima iz te stranke, navodi dnevnik.

Jedan od dokaza u prilog toj tezi, ističe Večernji, jest i činjenica da Posavec nije dobio poziv, navodno prvi put u posljednjih šest godina, da nazoči jučerašnjem polaganju vijenca na Mirogoju u spomen na desetu obljetnicu smrti osnivačice HNS-a Savke Dabčević-Kučar, a "šuška" se i kako vodstvo stranke već ima drugog izglednog kandidata za šefa.

Navodno je riječ o Alenu Leveriću, bivšem zamjeniku ministra gospodarstva u SDP-ovoj Vladi, danas članu uprave Hrvatskih cesta te šefu HNS-a Varaždinske županije, inače najjače županijske organizacije stranke, piše Večernji list.

Sam Leverić na pitanje planira li se kandidirati za šefa HNS-a ne daje odgovor, nego kaže da će odluku o kandidatu donijeti organizacija kojoj je na čeku, a to je HNS Varaždinske županije.

"Predsjedništvo organizacije zaključilo je da će, nakon što Predsjedništvo HNS-a otvori kandidacijski postupak, odlučiti hoće li podržati nekog od kandidata za predsjednika stranke ili će imati svoga", znakovit je Leverić.

Na konačnu odluku neće se morati dugo čekati. Već 23. kolovoza u Karlovcu se sastaje Predsjedništvo stranke, a osim aktualne političke situacije, na dnevnom su redu i pripreme za sjednicu Središnjeg odbora HNS-a u rujnu, kao i pripreme za unutarstranačke izbore koji bi se trebali održati ili do kraja ove godine ili početkom sljedeće, donosi Večernji list.

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Syrian 12.08.2019.

    HNS is dead. To je već sad regionalna stranka hrvatskog sjevera.

  • Lun@777 08.08.2019.

    Ako Posavec ode iz HNS-a, a što je vrlo izgledno, HNS u Međimurskoj županiji neće postojati, jer ionako je HNS u Međimurju Matija Posavec. Ovaj Titanic Vrdoljak uspio je rasturiti HNS, kao da je dobio zadatak da to učini. Kao stranka mi je među zadnjima, uopće ne bi trebala egzistirati, no Posavec mora dobro promisliti što želi u budućnosti i sa kime. Šteta bi bilo da "potone" zajedno sa HNS-ovcima.

  • Idemo prema boljem 07.08.2019.

    Navodno, navodno, navodno pa opet navodno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare