To je to što me zanima!

Vrhovni sud odbacio žalbu Hrvoj Šipek: Dražen Jelenić vratio se na posao zamjenika u DORH

Vrhovni sud je odbacio žalbu glavne državne odvjetnice protiv odluke DOV-a kojom je Dražen Jelenić oslobođen stegovne odgovornosti za stegovno djelo koje mu se stavljalo na teret
Vidi originalni članak

Bivši glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić vratio se prošlog tjedna na posao zamjenika glavne državne odvjetnice, javlja Večernji list. Državnoodvjetničko vijeće (DOV) ga je oslobodilo stegovne odgovornosti zbog članstva u masonskoj organizaciji. 

Naime, Vrhovni sud je odbacio žalbu glavne državne odvjetnice protiv odluke DOV-a kojom je Dražen Jelenić oslobođen stegovne odgovornosti za stegovno djelo koje mu se stavljalo na teret. 

ZBOG MASONSKE AFERE Hladan tuš za Dražena Jelenića: Sud ga vratio na posao, DORH ga po dolasku izbacio iz zgrade

- Stegovno vijeće ovog suda ponovno je zauzelo pravno shvaćanje da prema odredbama Zakona o državnoodvjetničkom vijeću, kao posebnom zakonu u odnosu na Zakon o kaznenom postupku, nije dopuštena žalba glavnoj državnoj odvjetnici protiv odluke vijeća kojom je zamjenik državnog odvjetnika oslobođen stegovne odgovornosti, jer taj Zakon to ne propisuje - navodi Vrhovni sud. 

Jelenić se na posao vratio prošlog tjedna, a njegova odvjetnica Vesna Alaburić je ranije upozoravala kako se Zlata Hrvoj-Šipek žalila na odluku DOV-a na koju se sada očitao Vrhovni sud. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ravno1 20.05.2023.

    Članstvo u bilo kojoj tajnoj organizaciji je nespojivo s bilo kojom ozbiljnijom funkcijom u RH. Ako je Vrhovni sud rekao da to nije točno, znači da i Vrhovni sud radi protiv interesa RH. Mora se demokratskim metodama, što prije, smijeniti Vrhovni sud i sve one institucije koje se slažu s odlukom Vrhovnog suda. Ovo već podsjeća na čin veleizdaje interesa građana RH.

  • Vlad 19.05.2023.

    Masoni su najmočnija politička opcija na svijetu. NJIHOVA bi himna trebala biti Internacionala :-)

  • jumar 19.05.2023.

    To je onaj na zbog kojega sam na jednom portalu dobio 2 godine zabrane, jer sam se sprdao s hrvatskim masonima. Tako sam naučio da se s njima nije šaliti, a vidim da su ga uspjeli vratiti natrag u DORH. Ti likovi su stvarno dobro umreženi i organizirani.

Komentiraj...
Vidi sve komentare