To je to što me zanima!

Vrhovni sud prihvatio žalbu, Peveci će ponovno u pritvor?

O mogućnosti ponovnog pritvaranja Višnje i Zdravka Pevec će se odlučivati 28. veljače. Njih terete da su stekli nepripadnu imovinsku korist od oko 3,8 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Vrhovni sud RH prihvatio je žalbu državnog odvjetnika koji se žalio na rješenje Županijskog suda u Bjelovaru. Rješenjem su Višnju i Zdravku Peveca pustili da se u nastavku suđenja brane sa slobode. O mogućnosti njihovog ponovnog pritvaranja će se odlučivati na sjednici izvanraspravnog suda koja je zakazana za 28. veljače.

Nakon što je sud odredio provođenje novog financijsko-knjigovodstvenog vještačenja po stalnom sudskom vještaku Milici Pavelić iz Zagreba, a koja se očitovala da bi uz kontinuirani rad vještačenje u najboljem slučaju trajalo do kraja rujna ove godine, Županijski sud je odbio odvjetništvo sa zahtjevom da bračni par Pevec ponovo pritvore. Pritvor kao mjera oduzimanja slobode se u tijeku glavne rasprave ne smije za optuženike pretvoriti u kaznu. 

Odvjetništvo tereti Pevece da su stekli nepripadnu imovinsku korist od oko 3,8 milijuna kuna te da su kao direktori društva Pevec d.o.o. Bjelovar u razdoblju od 1. siječnja 2006. pa do 31. prosinca 2007. godine umanjili porezne osnovice za oko 10,5 milijuna kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • SMART197 24.02.2011.

    Niti malo mi ih nije žao!!!! Sve su htjeli preuzet,cijenama prijevoza su rušili sve,i mislio je tako da će preuzeti transport u hr pa ga to koštalo!!!Nije htio uzeti firmu koja ima iskope nego je kupio svoj bager i htio to sam odradit,tako i ostalo!!!Kad je bio najpametniji,evo mu ga na,sada!!!!Prijevoznici su svi bili ljuti jer im je za malu cijenu uzimao poslove,a sada,konj!!!!!!

  • Abortimir 24.02.2011.

    Pojela ih je konkurencija.... A što je vlada nego konkurencija...

  • lexaurin 23.02.2011.

    Nego šta su već žrtveni janjci, pazi priskrbili 3,8 milijuna kuna, i to u vlastitoj firmi! A šta je to prema milijunima koje nam je "domoljubna" banda izvlačila svih ovih 20 godina, počevši sa novcem iz dijaspore, pa privatizacijom, pa novcem iz državnih firmi, itd....

Komentiraj...
Vidi sve komentare