To je to što me zanima!

Vrhovni sud smanjio kaznu Glavašu sa 10 na 8 godina

Branimira Glavaša su prošle godine u svibnju osudili u slučajevima 'selotejp' i 'garaža' na 10 godina. Kazne su smanjili i ostalim optuženima...
Vidi originalni članak

Vrhovni sud smanjio je za dvije godine kaznu izrečenu Branimiru Glavašu za slučajeve "selotejp" i "garaža", piše Večernji list. Županijski sud je prošlog svibnja osudio Glavaša na deset godina zatvora zbog ratnog zločina. Kazna je smanjena i ostalim optuženicima. Tako bi Gordana Getoš Magdić, koja je osuđena da je sudjelovala u ubojstvima Srba, u zatvoru trebala biti pet umjesto sedam godina.  Ivici Krnjaku kazna je sa osam godina smanjena na sedam. Tihomir Valentić u zatvoru će biti četiri i pol godine, odnosno izaći će šest mjeseci ranije iz zatvora. Dini Kontiću i Zdravku Dragiću kazna je umanjena za godinu i pol pa su umjesto na pet obojica osuđeni na tri i pol godine zatvora.
Glavaš nije bio na izricanju presude, već je pobjegao u BiH jer ima dvojno državljanstvo i tako izbjegao kazneni progon.
 - Osudili su nevinog čovjeka, jer riječ je o političkoj i kompromisnoj presudi. Ako su suci Vrhovnog suda nedvojbeno utvrdili da sam kriv za brutalne zločine nad civilnim stanovništvom za vrijeme Domovinskog rata, onda mi je sud trebao izreći maksimalnu zakonom propisanu kaznu u trajanju od 20 godina - kazao je Glavaš za tportal.

GLAVAŠ MOŽE BIRATI GDJE ŽELI SLUŽITI KAZNU
Ministar pravde BiH, Bariša Čolak, je kazao kako bi nadležni sud Ministarstva pravosuđa RH, sada kada je presuda Glavašu pravomoćna, trebao uputiti zahtjev za izvršenje kazne na području gdje osuđenik boravi.
 - Ako hrvatsko ministarstvo pravosuđa to zatraži, tada Ministarstvo pravde upućuje zahtjev, u ovom slučaju, Županijskom sudu Zapadnohercegovačke županije, koji bi potom trebao pozvati Glavaša i zatražiti da se očituje u kojoj državi želi služiti kaznu - kazao je Čolak.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • BERISLAE 30.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • BERISLAE 30.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • BERISLAE 30.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare