To je to što me zanima!

Vrhunac prosvjeda u Njemačkoj: U Berlin stiglo više od 5000 traktora i 10.000 prosvjednika

Seljaci se bune zbog planiranog rezanja subvencija za dizelska goriva. Prema pisanju Bilda brojne autobusne linije u Berlinu su u prekidu, a došlo je i do izmjena voznog reda podzemne željeznice
Vidi originalni članak

U ponedjeljak se u Berlinu očekivao dolazak 5000 traktora i 10.000 poljoprivrednika, a policija kaže da su te brojke već sada puno veće. Podsjetimo, njemački su poljoprivrednici prije tjedan dana počeli veliki prosvjed. Bune se zbog planiranog rezanja subvencija za dizelska goriva. Cijeli tjedan su blokirali promet u zemlji, a pridružili su im se i vozači kamiona, pojedini ugostitelji i mali trgovci. Za 15. siječnja su najavili vrhunac prosvjeda i "pohod" na Berlin, a kažu da se bore ne samo za svoja prava nego za prava svih ljudi u Njemačkoj. 

POTPUNA BLOKADA VIDEO Hrvati iz Njemačke: 'Treba nam sat vremena za pet kilometara.... Sve je u blokadi'

Prema pisanju Bilda brojne autobusne linije u Berlinu su u prekidu, a došlo je i do izmjena voznog reda podzemne željeznice. Prosvjednike nadzire 1300 policajaca. 

Blokirali skladišta

Poljoprivrednici sa svojim traktorima od nedjelje u 22 sata blokiraju promet robe u Harburgu. Blokirali su skladišta Amazona i Aldija. Policija navodi da im taj prosvjed nije bio najavljen. O daljnjim postupcima zasad nisu izvijestili. 

Policija zaustavila traktore koji su prevozili fekalije

Berlinska policija je na Twitteru objavila da su jutros zaustavili traktore koji su prevozili fekalije te su ih isključili iz prometa. 

 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • vilim1234 15.01.2024.

    Neka se Sholc pohvali koliko milijardi eura ce poslati Zelenskom bez ikakve kontrole

  • crozilla 15.01.2024.

    napokon se švabe probudile,bili su uspavani za vrijeme plandemije korone.

  • Korísníčko íme 15.01.2024.

    Pesušila kesa.... idemo pedeseti krug sankcija Rusiji, red financiranja rata, red skupljeg plina, red skuplje struje, red skuplje nafte....... nema veze.... nek smo mi pokazali Rusima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare