To je to što me zanima!

Vrijede milijune: Vidošević je slike čuvao u tajnom bunkeru

Pretragom vile Nadana Vidoševića na zagrebačkom Prekrižju otkrivena je tajna podrumska prostorija s privatnom galerijom. U njemu su pronađene vrijedne slike
Vidi originalni članak

Pretragom vile Nadana Vidoševića na zagrebačkom Prekrižju otkrivena je tajna podrumska prostorija s privatnom galerijom, piše Večernji list. 

Vidošević je navodno pokušao objasniti da je taj prostor u tajnom statusu kako bi se umjetnine zaštitile od potencijalnih lopova

Ostaje za vidjeti hoće li galerija dovesti do nove istrage o umjetničkim slikama koje su se navodno godinama kupovale novcem Hrvatske gospodarske komore.

Najvrednije djelo procijenjeno na 1,5 milijuna kuna

Jutarnji list piše kako je Vidošević strastveni kolekcionar te da ima solidnu umjetničku zbirku. Na brojnim izložbama mogli su se vidjeti "kapitalci" iz Vidoševićeve kolekcije kao što su  Vlaho Bukovac, Miroslav Kraljević, Leo Junek, Marino Tartaglia, Mato Celestin Medović, Jozo Kljaković, Jerolim Miše, Emanuel Vidović, Oskar Herman, piše Jutarnji. Ipak ni najbolji poznavatelji privatnog kolekcionarstva ne znaju što sve Vidošević ima. Navodno je najvrednije djelo u njegovoj kolekciji 'Krist na odru’ Vlahe Bukovca, koje je procijenjeno na 200.000 eura (oko 1,5 milijuna kuna).  

>>> Komerički ga izdao: Vidoševiću sam predavao novac u kuvertama

Idi na 24sata

Komentari 239

  • Behemot 15.11.2013.

    Pronaći će se 10% ukradenog i Sanader i Vidošević će dobiti po 2 godine pritvora/zatvora. Zato im treba odrediti doživotni zatvor kako ne bi mogli koristiti ukradeno, za primjer drugima. Staviti u optužnicu da su sa svojih položaja krivi za gubitak 100.000 radnih mjesta, barem 1000 ljudi je umrlo zbog neimaštine, konkretno znam čovjeka koji je preminuo od raka jer mu posao više nije išao a harač je i dalje morao plaćati ovim nezasitnim "majmunima".

  • GodraKnezevic 14.11.2013.

    **** Admin **** : Poštovani, molimo vas da isključite Caps Lock kao i svi ostali komentatori na portalu. Lp

  • prst u oko 14.11.2013.

    što god da napišem u komentaru dobit ću opomenu, zato najbolje mir....

Komentiraj...
Vidi sve komentare