To je to što me zanima!

Vrijedna investicija: Hrvati luduju za zlatnim polugama

Građani se interesiraju za poluge od 100 i 250 grama koje stoje 30.000, odnosno 75.000 kuna. Zlato je Hrvatima zanimljivo jer je neoporezivo ulaganje. Ne plaća se PDV
Vidi originalni članak

Interes hrvatskih građana za investicijskim zlatom i dalje nastavlja ubrzano rasti. Najviše ih zanimaju kupnja zlatnih poluga, pločica, dukata i zlatnika.

Najveća tvrtka specijalizirana za proizvodnju i prodaju investicijskog zlata, Auro Domus Bullion Market, koja posluje u sklopu Auro Domus Grupe, u sedam mjeseci ove godine ostvarila je značajan rast prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

- Prihod nam iznosi oko 19 mil. kuna, dok je od siječnja do kraja srpnja prošle godine taj iznos bio oko 13,5 mil. kuna - rekla je direktorica prodaje AD Grupe Mirjana Bagić. Građane zanimaju zlatne poluge od 100 i 250 grama koje stoje 30.000, odnosno 75.000 kuna.

- Zlato je Hrvatima zanimljivo jer je neoporezivo ulaganje. Ne plaća se PDV, a fizičke su osobe oslobođene poreza na prihod ostvaren prodajom zlata - dodala je Bagić.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • alternativac 28.07.2016.

    Zlatu nikada neće pasti vrijednost. Svoje zlato čuvam za crne dane.

  • tugonica 27.07.2016.

    To budu pojedinci oprali lovu jer ih valjda, bar njih, niko neče pitati za porijeklo novca. A da kojim slučajem ja želim kupiti polugu ili više odmah pi se pitalo odakle.

  • vrsni_astrolog 27.07.2016.

    kad bogatikupuju zlato to je pouzdan znak da će frka i rat na ovim prostorima.....nekretnine ne možeš ponijeti sa sobom a zlato stane u veću torbu....

Komentiraj...
Vidi sve komentare