To je to što me zanima!

Vrijeme i dalje - promjenljivo, no temperature će biti sve više

I dok će i dalje redovito biti sunčano, očekuju se i povremene kiše, vjerojatno najviše u petak, a na nekim mjestima ona bi mogla prerasti u pljusak popraćen grmljavinom
Vidi originalni članak

Sljedećih dana u Hrvatskoj nastavit će se razdoblje promjenljivog vremena, javlja HRT.

I dok će i dalje redovito biti sunčano, očekuju se i povremene kiše, vjerojatno najviše u petak, a na nekim mjestima ona bi mogla prerasti u pljusak popraćen grmljavinom.

Već započetom padu tlaka od srijede do petka pridružit će se i sve jači jugozapadnjak, a na Jadranu i jugo s mjestimičnim olujnim udarima. Temperatura zraka nakon dugo vremena bit će malo viša od prosječne za početak lipnja.

- Nakon oblačne noći i jutra, s mjestimičnom kišom, tijekom srijede će u istočnim područjima Hrvatske biti djelomice sunčano. No, uz promjenljivu naoblaku i poslijepodne može biti lokalnih pljuskova, ponegdje i grmljavine. Uz sjeverozapadni i zapadni vjetar najviša će temperatura biti od 22 do 25 °C - rekao je meteorolog Krunoslav Mikec za HRT pa nastavio:

- Oko 25 °C će najviša dnevna temperatura zraka biti i u središnjoj Hrvatskoj. I pritom razmjerno nestabilno s kišom, nerijetko i grmljavinom u poslijepodnevnim satima. Puhat će ponegdje umjeren jugozapadnjak, posebno prema kraju dana. Jugozapadnog će vjetra biti i u gorju te na dijelu sjevernog Jadrana, gdje će puhati i jugo, uglavnom slabo i umjereno. Nakon većinom sunčanog prvog dijela dana oblaka će poslijepodne biti više, uz povećanu vjerojatnost za mjestimične pljuskove, poglavito u Gorskome kotaru, u unutrašnjosti Istre te na širem riječkom području.

Najavio je i stanje u Dalmaciji:

U Dalmaciji uglavnom sunčano, ali uz umjeren i jak razvoj oblaka poslijepodne ponekog pljuska s grmljavinom može biti u unutrašnjosti. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i zapadni, u noći i ujutro ponegdje bura, a najviša temperatura od 23 do 26 °C. Toplo će biti i na krajnjem jugu države, a rijetko bi moglo doći do jačeg razvoja oblaka i ponekog pljuska. Najveća šansa za to je u dolini Neretve te Konavlima.

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Kuco11 03.06.2020.

    Dolazi ljeto, dosta cudno da temperature rastu....

  • barcaporsiempre 03.06.2020.

    Jadne mace s tim lijepim guzama na tvrdoj stijeni. U kronicnom smo manjku plaza u odnosu na mediteransku konkurenciju

  • zagreb96 03.06.2020.

    U ovakve clanke ulazim iskljucivo pogledat slike, tekst ne citam

Komentiraj...
Vidi sve komentare