To je to što me zanima!

'Vrijeme nam istječe, trebamo novi referendum oko Brexita'

Sadiq Khan je za Observer rekao da Britaniji istječe vrijeme, a da vlada Therese May izgleda nepripremljeno i nedoraslo te da bi iz EU mogli izaći bez postignutog dogovora
Vidi originalni članak

Londonski gradonačelnik Sadiq Khan pozvao je na održavanje drugog referenduma o Brexitu, upozorivši da je Velika Britanija u opasnosti da iz Europske unije iziđe bez postignuta dogovora.

U kolumni za list Observer objavljen u subotu navečer, Khan je rekao da vrijeme "brzo istječe" dok vlada premijerke Therese May izgleda "nepripremljeno i nedoraslo situaciji".

Nepostizanje dogovora s Bruxellesom, ili loš dogovor, mogli bi rezultirati gubitkom 500.000 radnih mjesta, bolnicama s premalo osoblja, nanesenom štetom  poslovima a policija bi se morala pripremiti na građanske nerede, upozorio je.

"Ne vjerujem da May ima mandat da se tako očito može kockati s ekonomijom i ljudskim životima", rekao je Khan, član oporbene Laburističke stranke, koja je za ostanak u EU.

Khan nema izravnu ulogu u procesu za Brexit, no vrlo je utjecajan među političarima.

On je rekao da bi Britanci trebali imati mogućnost glasati o svakom dogovoru, ili glasati o ostanku u EU.

Velika Britanija trebala bi napustiti EU 29. ožujka, no May se bori za to da dođe s dogovorom koji odgovara Bruxellesu ali i njezinoj Konzervativnoj stranci.

"Vrijeme je da se to ključno pitanje uzme iz ruku političara te vrati narodu", napisao je Khan. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • esseGesse 16.09.2018.

    Glasali za brexit isto kao Splićani za Keruma - iz zahebancije koja im se vratila u glavu..

  • libeluli 16.09.2018.

    Šta je vama ovo trebalo???

  • area 62 16.09.2018.

    Zanimljivo - kada treba izići iz EU onda su potrebna dva referenduma da narod "odluči", ali za ulazak je dovoljan i jedan :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare