To je to što me zanima!

Vršnjaci zlostavljali dječaka, protiv škole odbačena prijava

Tužiteljstvo je odbacilo tužbu protiv bjelovarske škole iako su vršnjaci zlostavljali dječaka (13) godinu i pol, a odgovorni nisu poduzeli ništa konkretno protiv toga
Vidi originalni članak

Tužiteljstvo u Bjelovaru odbacilo je kaznenu prijavu oca zlostavljanog dječaka protiv ravnatelja škole, pedagoginje, psihologinje, defektologinje i triju učiteljica zbog sprječavanja i neizvršenja mjera za zaštitu djeteta. Dječaka (13) su vršnjaci maltretirali godinu i pol dana. Nakon što je snimka osvanula na Facebooku, škola je pozvala policiju, ali od tada je prošlo 18 mjeseci, piše Večernji list. Otac je uzeo stvar u svoje ruke.

Tužitelj je priznao da je dječak zlostavljan, ali kraće od 18 mjeseci. Stručno osoblje je, po njemu, pokušalo riješiti problem razgovorom, suradnjom s roditeljima, radionicama, pedagoškim mjerama. Ipak, smatraju kako je majka trebala reći da je dječak imao problema i u prijašnjoj školi. Prosvjetna inspekcija našla je nedostatke u školi. Nisu poštovali mjere kako bi suzbili nasilje.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • gawran 07.12.2010.

    Nek tuzitelji sina brutalnu zatuku pa cemo vidjet reakcije. Seljacine

  • 07.12.2010.

    Prestrašno,i kako da ta djeca nešto nauće,krasnu poruku šalju

  • jontra69 07.12.2010.

    i to što je inspekcija otkrila da škola nije poštivala mjere za suzbijanje nasilja nije dovoljan razlog da se prihvati tužba?to je još jedan primjer neovisnog i poštenog sudstva.da nije možda tužitelj rodjak ravnatelja?

Komentiraj...
Vidi sve komentare