To je to što me zanima!

Vrućine za kraj srpnja: Ovaj tjedan nas očekuje čak 38 °C

Meteorolog Nebojša Subanović iz tvrtke Meteo-info najavio je do kraja tjedna suho i vrlo vruće vrijeme koje će potrajati i dulje. Maksimum će uglavnom biti 36 °C
Vidi originalni članak

U ponedjeljak je u cijeloj zemlji prevladavalo sunčano i vrlo toplo, a na Jadranu i vruće vrijeme. Dnevna temperatura kreće se uglavnom između 25 i 30 stupnjeva Cezijevih, a na Jadranu, te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije raste do 35 stupnjeva, javlja meteo.hr. Temperatura mora kreće se između 22 i 25 stupnjeva Celzijevih.

Oni koji su za godišnji odmor i odlazak na more odabrali drugu polovicu srpnja, dobro su odabrali.

Sunčano vrijeme nastavit će se i u utorak, a postoji vrlo mala mogućnost za kratkotrajne pljuskove i grmljavinu u unutrašnjosti Istre i Gorskom kotaru. 

Puhat će slab vjetar, a na Jadranu je kroz jutro moguća umjerena bura. Dnevne temperature kretat će se između 28 i 33 stupnja Celzijeva, a u unutrašnjosti Dalmacije rasti će do 35 stupnjeva. Temperature će ovaj tjedan rasti do visokih 38 stupnjeva Celzijevih.

Najviše temperature u zaleđu Dalmacije

Meteorolog Nebojša Subanović iz tvrtke Meteo-info najavio je do kraja tjedna suho i vrlo vruće vrijeme koje će potrajati i dulje.

- Samo u pojedinim mjestima u zaleđu Dalmacije moguće je da će temperatura dosegnuti 38 stupnjeva, dok će u kopnenoj Hrvatskoj većinom temperature biti do maksimalnih 36 stupnjeva, a u iznimno rijetkim slučajevima i koji stupanj više, objasnio je Subanović dodajući kako će kratkotrajno i prolazno osvježenje u kopnenom dijelu zemlje stići u četvrtak, i to u obliku mjestimične naoblake. Na krajnjem istoku zemlje mogući su rijetki popodnevni pljuskovi, a zatim se nastavljaju vrućine.

Zbog sunčanog i vrućeg vremena iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo podsjećaju građane da se pridržavaju uputa zdravstvenih ustanova koje možete pročitati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • ivo32 23.07.2013.

    nema meni odmora ni godišnjeg!!!!!!!!

  • paulich25072009 23.07.2013.

    bogatima noge su u moru a moje doma u lavoru. hahaah :) http://www.youtube.com/watch?v=p3JNE5iBdNg

  • Halo Bing, kako brat 23.07.2013.

    Turističke djelatnike i ljude koji moraju na godišnji odmor užasnule su naslovnice novina, koje uz priču o katastrofalnu stanju državne blagajne donose podatak da vlada nema novca provajderima uplatiti lijepo i toplo vrijeme za kolovoz. Ministar financija Slavko Linić nije potvrdio, ali niti dematirao da u državnoj blagajni ima još točno 43 kune te da je osim pukog funkcioniranja države ugroženo i lijepo vrijeme u kolovozu. Do sada se lijepo vrijeme osiguravalo milijunskim dotacijama iz fondova rizičnoga kapitala, ali se novac ove godine sporije slijeva pa ga nema. Premijer Zoran Milanović rekao je kako su se opredijelili za riskantnu metodu prognoziranja vremena. "Sve smo prepustili stručnjacima iz Hidrometeorološkog zavoda. Kako oni kažu, tako će biti. I ako neki Talijan otkaže “feragosto” u Hrvatskoj zbog nadiranja hladnoga oceanskog zraka sa sjevera kontinenta… mislim, “big deal”. Rastrošne pakete s vrućim kolovozom i blagim rujnom s prekrasnim babljim ljetom od ove Vlade nećete vidjeti" – rekao je Milanović i pokušao se nasmiješiti i lijevom rukom namjestiti desnu stranu frizure. Premijer je još rekao kako u vladi nisu niti računali da bi zarada od turizma mogla spasiti zemlju i potaknuti je pa će se olujna nevremena i hladno vrijeme uklopiti u prevladavajuće raspoloženje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare