To je to što me zanima!

Vučurević: Optužnica me ne brine niti ću doći na sud

Čuli su da sam imao srčani pa me hoće dokrajčiti, ali neće moći!, kazao je B. Vučurević protiv kojeg je podignuta optužnica radi napada na Dubrovnik
Vidi originalni članak

Nema šanse da im se odazovem, jer ja taj njihov sud ne priznajem. Ne znam ja ni za kakav Županijski sud. Haaškom sudu sam se već odazvao, i oni su dokazali da ja nisam ni za što kriv. Odazvao bih se svima, osim Hrvatima - kazao nam je Božidar Vučurević, ratni načelnik Trebinja protiv kojeg je Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo optužnicu zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva dubrovačkog područja i uništavanja kulturno-povijesnih spomenika između 1991. i 1995.
- Svi znaju da ja nisam mogao imati nikakve nadležnosti nad jednom silom kakva je JNA a koja je napadnuta od strane hrvatske paravojske. Govorim paravojska jer u to doba Hrvatska još nije bila priznata. Nakon što se JNA povukla, oko Dubrovnika nije poginuo nijedan srpski vojnik, a na području Trebinje poginulo je oko 400 hrvatskih bojovnika, pa ja vas pitam ko je tu na koga izvršio agresiju - kazao nam je Vučurević dodavši da optužnicu smatra nebuloznom i da nije ni malo zabrinut.
- Oni su čuli da sam ja imao srčani udar pa me hoće dokrajčiti, ali neće moći!, kazao je Vučurević.

DUBROVČANI ZADOVOLJNI ZBOG OPTUŽNICE
Podizanje optužnice protiv Božidara Vučurevića izazvalo je veliko zanimanje među Dubrovčanima te brojne komentare.
- Zločini koje je počinio ogromni su i pošteno bi bilo da Vučurević dođe pred lice pravde - komentirao je optužnicu ratni gradonačelnik Dubrovnika, Petar Poljanić. Direktor županijske Turističke zajednice Vladimir Bakić kazao je kako mu nije jasno zašto se s optužnicom toliko dugo, dok je voditelj pregovaračkog tima u tom razdoblju Domovinskog rata s JNA, Nikola Obuljen, kazao je kako bi se držao one narodne "bolje ikad nego nikad".
- Vjerujem da će pravosuđe odraditi svoj posao i da će pravda biti zadovoljena. Tako će stanovnici Dubrovnika i njegove okolice doživjeti barem malu zadovoljštinu za ono što se tada događalo - kazalA je na optužnicu gradonačelnica Dubravka Šuica.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • divos 12.10.2008.

    hoces, hoces Bozo Ja se sjecam tvoje izjave za vrijeme Granatiranja Dubrovnika da ce te vi Kad rat prodje napraviti stariji i ljepsi Dubrovnik. Zelja to se ne ostvari kr...nu stari. Pripadnik sarajevske raje po rodjenju I ubjedjenju zadnjih 9 generacija.

  • balun 12.10.2008.

    E, admin, ili mi obriši komentar u cijelosti ili stavi ostatak obrisan zbog nepoštivanja pravila, ovako ispada da sam i ja nepismen. Hvala!

  • balun 12.10.2008.

    Seljober, prije rata je kamionom razvozio svinje po tržnicama. Rat mu je došao kao Aš na desetku, postao je načelnik , pa gradonačelnik a u biti je nepismeni govnar!

Komentiraj...
Vidi sve komentare