To je to što me zanima!

Vujčić: Kuna treba biti vezana uz euro i održavati stabilnost

Monetarnu budućnost bez valutne klauzule Vujčič vidi tek kad preuzmemo euro jer tada neće biti tečajnog rizika. To se, smatra, neće dogoditi sljedećih pet godina
Vidi originalni članak

Monetarnu budućnost Hrvatske bez valutne klauzule guverner Boris Vujčić vidi tek kad preuzmemo euro jer tada neće biti tečajnog rizika, javlja HRT. Smatra da se to sigurno neće dogoditi u sljedećih pet godina. Do tada, smatra, kuna treba biti vezana uz euro i na taj način održavati stabilnost tečaja. 

- Onima koji nemaju ulazne troškove ili kredite vezane uz eure naravno da odgovara deprecijacija. Međutim, ekonomiji kao takvoj, a mi moramo voditi računa o cjelokupnom hrvatskom gospodarstvu, ne odgovara i u biti bi deprecijacija zbog toga što bi povećala razinu dugova djelovala prorecesijski, a ne bi povećavala rast -  izjavio je guverner Vujčić u Dubrovniku gdje HNB 21. put organizira međunarodnu ekonomsku konferenciju.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ljubica ljubičica_1 14.06.2015.

    Vujčić je upravu.Zamislite da kuna devalvira i EU skoči pa pola hrvatskog naroda bi bilo na ulici .

  • jozabroz 12.06.2015.

    ma naravno druze vujiciu..))) zasto hrvatima javno ne iznesete podatak koliko se kuna moze u nekim drzavama eu dobit za 100 eura,pa ce se ko i 89-90-ih opet krenut u preprodaju deviza.. ili vamje to i cilj jer iza toga je neizbjezna veca inflacija..ako bas "neznate slucajno" ja cu vam odgovorit vrlo rado, i to za npr tri mjestau italiji,blizu nas,pa malo dalje pa za kraj italije..))))

  • MAX 2010 09.06.2015.

    Poput naj sponzoruša u 5 izvježbanih grofovskih poza redovito u medijima..... horror lik..

Komentiraj...
Vidi sve komentare