To je to što me zanima!

Vujčić: Poskupi li vam kredit, prebacite ga u jeftiniju banku

Ako im banka podigne kamatu na kredit, građani će moći izabrati refinanciranje kod druge banke bez naknade za prijevremeno zatvaranje postojećeg kredita
Vidi originalni članak

Boris Vujčić, guverner HNB-a i njegov tim planiraju se na početku mandata pozabaviti unaprjeđenjem zaštite potrošača. 

Kako piše Poslovni dnevnik, rade na novim pravilima prema kojima bi građani pri povećanju kamate na kredit mogu u roku tri mjeseca postojeći kredit refinancirati kreditom druge banke ako se pokaže jeftinijom. 

I to bi trebali moći napraviti bez penalizirajućih naknada za zatvaranje 'prvog' kredita prije ugovorenog roka.  

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 41

  • MALA RAJA 13.09.2012.

    Sigurno i vi gsp. Vujcic mucite muku sa švicarcem!!!

  • Caffe-bar Gemini 11.09.2012.

    Dobro je da se počeo uvoditi red u bankarsko poslovanje. Bankarsko poslovanje je od javnog interesa, a dopušta se javašluk i stihija te koplicirano i rizično kreativno poslovanje. Nikoga za to nije briga iako za isto rizik snosi i država (tj. porezni obveznici)u vidu zagarantiranih štednih uloga. Država bi morala propisati detaljne uvjete bankarsko poslovanja, temeljem kojih bi trebalo izvršiti kategorizacija banaka. Zašto se u ugostiteljstvu, koje nije od značaja kao bankarsko poslovanje, može izvršiti kategorizacija ovisno o: sadržaju, opremljenosti, standardiziranosti i kvaliteti usluge i opreme. Kategorizaciju pravdamo zaštitom potrošača kako bi isti unaprijed znali koju i kakvu uslugu mogu i moraju dobiti za svoj novac. Zašto ne napraviti kategorizaciju banaka koje vrše uslugu posudbe novca za novac, pogotovo kada tu posudbu novca u svom kreativnom poslovanju tretiraju proizvodima i linijama proizvoda? Zašto čovjek ne bi unaprijed bio svjesta u čega se upušta u poslovanju s određenom bankom? Zašto prije proučavanja nerazumljivog, kreativnog ugovora s bankom ne bi u globalu znao što od te banke može očekivati te što može i mora dobiti? Zašto jednostavno kad na ulazu u banku vidim da je banka s 5 zvjezdica ne bi znao da je to dobro opremljena, stabilna i odgovorna banka s ljubaznim osobljem, da su u njoj ulozi sigurni i kamata na štednju mala ili nikakva, a da su krediti s malom kamatom te da država garantira za cjelokupne ili većinu uloga na računima?

  • la-la 10.09.2012.

    je li on to radi kombinacije???skim...scim...???dobra ideja...samo za koga???

Komentiraj...
Vidi sve komentare