To je to što me zanima!

Vukelić: Cilj je racionalizacija zdravstvenog sustava

HZZO je osiguravateljska kuća koja provodi zdravstvenu politiku, ona je ne kreira jer to radi Ministarstvo zdravstva, rekao je v.d. ravnatelj HZZO-a Lucian Vukelić
Vidi originalni članak

Novi vršitelj dužnosti ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Lucian Vukelić, koji je tu dužnost prije nekoliko dana preuzeo od Fedora Dorčića, najavio je u četvrtak kako mu je cilj daljnja racionalizacija zdravstvenog sustava i nastavak započetih projekata koji osiguranicima trebaju olakšati pristup zdravstvenim uslugama.

"HZZO je osiguravateljska kuća koja provodi zdravstvenu politiku, ona je ne kreira jer to radi Ministarstvo zdravstva, a naš je osnovni zadatak da od novca koji dobijemo od osiguranika omogućimo najoptimalniju i najkvalitetniju zdravstvenu zaštitu. Kao kliničar koji je 30 godina u zdravstvenom sustavu, mislim da mogu svoja saznanja i iskustvo implementirati u sustav zdravstvenog osiguranja, kako bi se sustav poboljšao", rekao je Vukelić.

Pred HZZO-om je, ističe, ugovaranje zdravstvene zaštite za iduću godinu, te zajedno s Ministarstvom zdravstva definiranje parametara prema kojima će biti određeni financijski limiti za zdravstvene ustanove u idućoj godini.

Najavio je racionalizaciju sustava putem javne nabave, nastavak informatizacije kroz projekt e-HZZO i reviziju liste lijekova, sa ciljem da Hrvatska po dostupnosti lijekova, uključujući i skupe lijekove, bude na sredini liste među zemljama EU-a. 

Vukelić je po specijalnosti ortoped i dolazi iz Klinike za ortopediju Lovran, a ujedno je predsjednik riječkog HDZ-a.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare