To je to što me zanima!

Vukovarci opet imaju grijanje: Odblokirali su im žiro-račun

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava pohvalio je privatnu tvrtku Prvo plinarsko društvo koja je izašla u susret građanima kojima su od srijede radijatori bili ledeni
Vidi originalni članak

Prvo plinarsko društvo je odlučilo deblokirati žiro-račun gradske vukovarske tvrtke Tehnostan i time omogućiti grijanje svim Vukovarcima. Tim riječima se vukovarski gradonačelnik Ivan Penava obratio novinarima na izvanrednoj konferenciji za novinare u četvrtak poslijepodne.

- Na kraju ove vrlo mučne situacije moram istaknuti da ovakvu suradnju i razumijevanje privatne tvrtke želim svakoj jedinici lokalne samouprave, dok ovakav maćehinski odnos i nebrigu države preko svojih institucija ne želim nikome, ustvrdio je Penava.

Prema gradonačelnikovim riječima, "zapanjujuća je činjenica - na jednoj strani imamo privatnika kojemu se duguju milijuni i on ima razumijevanja za Vukovar te mu izlazi u susret, dok na drugoj strani imamo državu koja je gradskoj tvrtki 'Tehnostan' dužna milijune, zbog kojih je ovaj problem i nastao, ali država u ovom slučaju ne nalazi dobre volje za Vukovar i njegove građane". 

Tako je, barem privremeno, riješen problem, prije svega, grijanja Vukovaraca u 142 stana u Dunavskoj i Županijskoj ulici, koji od srijede imaju hladne radijatore, jer Tehnostan, zbog blokade računa, nije mogao kupiti loživo ulje za pokretanje kotlovnice. Bez grijanja je na dva dana tako ostala i Palača Srijem u kojoj je administrativno sjedište Vukovarsko-srijemske županije, kao i Ured državne uprave. 

Račun Tehnostana je sredinom rujna blokiralo Prvo plinarsko društvo zbog neplaćenih dugova u iznosu 7,2 milijuna kuna. U mjesec dana taj dug je pao na 5,8 milijuna. S druge strane dug Vukovaraca zbog neplaćenih računa Tehnostanu popeo se na 6,5 milijuna kuna, kao i dug države koji je oko 4 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • dd99 31.10.2014.

    A da mi je znati kako će biti iza 18.11.???

  • Mladen Kozic 30.10.2014.

    sala prvo se dobro informiraj govori sa argumentima ,Vukovar i svi gradovi i mjesta gdje je bio rat bili su pod posebnom državnom skrbi od 95 godine ,a to znaći svaka firma koja je tam otvorila radna mjesta bila je oslobođena poreza i još puno toga tko je svo vrijeme vladao Vukovarom i to svi jako dobro znamo pa što nisu stvorili uvjete za normalni život za to je kriv Milanović i ova Vlada a sve druge pa čak i lokalna većina u vijeću sa HDZ i Srpskom strankom ,a na državnom HDZ ,Sabo je u zatvoru ali oni koji su bili prije Saba oni su sveci i ništa nisu krive ,ne štitim nikoga ali prvo treba govoriti argumentima

  • ko od brda odvaljen 30.10.2014.

    Hvala jučerašnjoj emisiji OTVORENO i tom voditelju,koji je u par navrata pitao direktora HEP-a kada će spustiti cijene struje ljudima,jer je ovo previsoko...Na što je on imao odgovore kako je u Njemačkoj 35 % skuplja...Voditelj - direktor 2: 0 da ali su ovdje plaće manje ne 35 % već i više od 50 % ... U tom smislu.Takoder ga je pitao za Vukovarce,na što je on rekao da je to saznao upravo taj dan...Zato je i rješeno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare