To je to što me zanima!

Vukovarski gradonačelnik pod istragom zbog sukoba interesa

Provjerom je utvrđeno da Željko Sabo jest jedini osnivač i vlasnik tvrtke Veki Va te da je član Nadzornog odbora Borova, a to sve nije prijavio u imovinskoj kartici
Vidi originalni članak

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenut će postupak protiv vukovarskog gradonačelnika i saborskog zastupnika SDP-a Željka Sabe zbog sumnje da je prekršio više odredbi Zakona o sprečavanju sukoba interesa, piše Večernji list

Povjerenstvo je u travnju dobilo prijavu u kojoj se tvrdi da je Sabo jedini osnivač i vlasnik tvrtke Veki Va te član Nadzornog odbora Borova, ali i da je njegova tvrtka poslovno surađivala s Borovom. Provjerom je utvrđeno da Sabo jest jedini osnivač i vlasnik tvrtke te da je član NO-a Borova, a to sve nije prijavio u imovinskoj kartici.

Kao državni dužnosnik nije smio biti član NO-a ili drugih upravljačkih tijela, a upravljačka prava u vlastitoj tvrtki trebao je prenijeti na drugu osobu. Također njegova tvrtka nije smjela sklapati poslove s Borovom.  

- Sada nam predstoji da utvrdimo koliko je dugo bio direktor u svojoj firmi, je li prenio upravljačka prava, i da li je ta tvrtka dok je on bio dužnosnik stupala u poslovne odnose s državnim i lokalnim tijelima i njihovim tvrtkama. Kao i da li je za članstvo u NO Borova primao naknadu - izjavio je član Povjerenstva Boris Spudić.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • GOLI_OTOK 25.09.2013.

    ma cim je sdp-ovac nema tu ljudstva nikakvog

  • Didier_1 25.09.2013.

    Di mi zivimo?????

  • BiH83 25.09.2013.

    mislim da je Sabo jedan od poštenijih sdp-OVACA

Komentiraj...
Vidi sve komentare